Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Νέες τιμές στους σταθμούς διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου από 1/1/15

H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. - προς ενημέρωση των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου - ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 00:01 θα ισχύσει η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Ακολουθεί πίνακας, στο επισυναπτόμενο αρχείο, με τις νέες τιμές διοδίων, όπως αυτές διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015.


Αντικατάσταση Νομαρχιακών Αδειών ΦΔΧ.

Στις 31-12-2014 λήγει η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών κυκλοφορίας ΦΔΧ Νομαρχιακών μεταφορών σε άδειες Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών (η αρχική προθεσμία έληξε 27/1/2013). Η προθεσμία δίνεται προκειμένου οι Νομαρχιακοί μεταφορείς να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα και να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους, ώστε να αναγράφει «Εθνικές» ή «Εθνικές και Διεθνείς» μεταφορές. Η νέα προθεσμία αλλαγής των αδειών αφορά τους νομαρχιακούς μεταφορείς κάθε κατηγορίας, όπως κατόχους ΦΔΧ του ν. 1073/1980, του ν.δ. 531/1970 και κατόχους νομαρχιακών βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων.

Οι μεταφορείς νομαρχιακών μεταφορών προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα διενέργειας εθνικών ή εθνικών και διεθνών μεταφορών απαιτείται να διαθέτουν κατάλληλη άδεια άσκησης επαγγέλματος και να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας κυκλοφορίας, ώστε στο σχετικό πεδίο να αναγραφεί «Εθνικές Μεταφορές» ή «Εθνικές και Διεθνείς Μεταφορές». Σημειώνεται ότι από την 27η Ιανουαρίου 2012 τα είδη οδικών εμπορευματικών μεταφορών είναι δύο (Εθνικές και Διεθνείς), συνεπώς οι μεταφορείς που διαθέτουν Φ.Δ.Χ. νομαρχιακών μεταφορών θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούν στις διατάξεις του νέου νόμου αντικαθιστώντας τα έντυπα των αδειών κυκλοφορίας των Φ.Δ.Χ.

 

Πηγή: http://ofdx.gr/?p=147

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4 Ναυτιλιακές Εκδηλώσεις

Στις 19-21 Δεκεμβρίου 2014, η έκθεση MONEY SHOW στο Athens Hilton αναμένεται και εφέτος να αποτελέσει σημείο συνάντησης για περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Athens Money Show το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών & Οικονομικών αποφάσισε να συμμετάσχει με περίπτερο στην διάρκεια και των 3 ημερών, ενώ παράλληλα θα διοργανώσει 4 σημαντικές ημερίδες :

Παρασκευή 19/12/14 , από τις 09.30 - 14.00 (αίθουσα ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ), το 5ο μας Ναυτιλιακό Συνέδριο , σε συνεργασία με την ναυτιλιακή μας εφημερίδα Maritime Economies με θέμα :

Shipping, Safety & Modern Healthcare Standards
The Impact of the modern Healthcare & Pharmacy in the Shipping Industry

Αναλυτικό πρόγραμμα και ομιλητές στο link:
http://www.maritime-economies.gr/wp-content/uploads/AFISSA-HEALTH.jpg

Παρασκευή 19/12/14 , από τις 14.00 - 16.00 (αίθουσα ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ), την διάλεξη σε συνεργασία με το ναυτιλιακό περιοδικό μας Maritime Intelligence, με θέμα :

Shipping Finance, Trends & Alternatives

Αναλυτικό πρόγραμμα και ομιλητές στο link:
http://www.maritime-economies.gr/wp-content/uploads/AFISSAS.FIN_.jpg

Σάββατο 20/12/14, 10.00-12.00 (αίθουσα Galaxy 13rd floor), την ημερίδα σε συνεργασία με το
Greek Energy Forum, με θέμα :

‘Talks on LNG. Where Shipping Meets the Natural Gas Industry’

Αναλυτικό πρόγραμμα και ομιλητές στο link:
http://www.maritime-economies.gr/wp-content/uploads/AFISSA-LNG.jpg

Κυριακή 21/12/14, 12.00 - 14.00 (αίθουσα ΕΡΑΤΩ Β), την διάλεξη σε συνεργασία με τον καθηγητή Dr. Nicloas Laos με θέμα:

Geopolitics & Geo-economics as a crucial factor In tomorrows’ Business Decision Making

Αναλυτικό πρόγραμμα και ομιλητές στο link:
http://www.maritime-economies.gr/wp-content/uploads/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-shippinh-Geopolitics1.pdf

Η συμμετοχή σας σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και προϋποθέτουν απλά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας με ένα απλό mail στο Instimarecl@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας