Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης: Δίμηνη κυκλοφοριακή ρύθμιση στην Πιερία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα Σάββατο, 10 Ιουνίου έως και τις 10 Αυγούστου, επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εκτέλεσης εργασιών στη γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου Κορινού Πιερίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του ανισόπεδου κόμβου Κορινού και στις δύο κατευθύνσεις (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη) του αυτοκινητόδρομου καθώς και της υφιστάμενης γέφυρας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Κορινό, θα διεξάγεται μέσω του βόρειου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης (438ο χιλιόμετρο) επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και για όσα οχήματα κινούνται από Κατερίνη, μέσω της υφιστάμενης διάβασης του ίδιου ανισόπεδου κόμβου και στη συνέχεια μέσω της παραλιακής επαρχιακής οδού.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα αποκλειστούν οι έξοδοι επί της Π.Α.Θ.Ε. προς τον ανισόπεδο κόμβο Κορινού, καθώς και η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της κάθε κατεύθυνσης στο ίδιο ύψος του αυτοκινητόδρομου (443ο χιλιόμετρο) , σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Το «Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης» των Οινοφύτων το σπουδαιότερο εγχείρημα της Re.De-Plan

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων άλλαξε σελίδα.
Σε μια σπουδαία τιμητική εκδήλωση για το περιβάλλον, στο Σχηματάρι, η διοίκηση και τα στελέχη της Re.De-Plan AE, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εισέπραξαν  τη δικαίωση των πολύχρονων προσπαθειών τους,  καθώς επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ο τεχνικός σχεδιασμός για την περιβαλλοντική εξυγίανση και την ανάπτυξη της μείζονος περιοχής, όπως είχε διατυπωθεί από την εταιρεία, ήδη από το 2009, σε σχετική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Επιβραβεύθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και το περιεχόμενο των τεχνικών μελετών της εταιρίας, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που υπεγράφη το 2015 μεταξύ της Re.De-Plan AE και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Σχεδιασμός που οδηγεί στην υπαγωγή της έκτασης στις διατάξεις του Ν.3982/2011 για τα Επιχειρηματικά Πάρκα,  προκειμένου αυτή να αναγνωριστεί ως περιοχή “χρήζουσα περιβαλλοντικής και λειτουργικής εξυγίανσης”  με ΚΥΑ που θα εκδοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος.
Αυτό, ως πρώτο βήμα του σχεδιασμού, αποτελεί το προαπαιτούμενο για την έγκριση ανάπτυξης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, με την υποστήριξη στρατηγικού επενδυτή που ήδη εξεδήλωσε το σχετικό του ενδιαφέρον.
Σε μια σεμνή, αλλά αισιόδοξη τελετή που τίμησε τους αγώνες της κοινωνίας των πολιτών για την απορρύπανση του Ασωπού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στελέχη της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη και όλοι μαζί από κοινού έδωσαν την αμέριστη υποστήριξη τους στο στόχο, το σκοπό και την υλοποίηση αυτού τού μεγάλου αναπτυξιακού έργου εθνικής σημασίας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.
«Η εξυγίανση των Οινοφύτων είναι το μεγαλύτερο «επαγγελματικό» έργο, η σπουδαιότερη υπόθεση που απασχόλησε την εταιρεία μας. Το οδηγήσαμε σε βεβαιωμένη επιτυχία, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι συνομολογούν.
Ταυτόχρονα βέβαια, μας παρασχέθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία να αναδείξουμε την περιβαλλοντική διάσταση και ευαισθησία της δουλείας μας, στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που καθορίζει όλες τις εταιρικές μας επιλογές», δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της Re.De-PlanAE κ. Μανώλης Μπαλτάς.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/logistics/%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%85%ce%b3%ce%af%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7%cf%82/

Συνολικές προβολές σελίδας