Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Άνοδος 9,9% για τα terminals της Cosco το 2014. Στο +18,5% έκλεισε ο Πειραιάς

Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη, του 2014, για τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται η κινεζική Cosco. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Cosco Pacific, στα 23 terminals της εταιρείας διακινήθηκαν πέρσι 67,3 εκατ. teu, έναντι 61,9 εκατ. teu, ήτοι αύξηση 9,9%.
Τα 19 terminals βρίσκονται στην Κίνα, ενώ τα υπόλοιπα 4 στον Πειραιά, το Σουέζ, τη Σιγκαπούρη και την Αμβέρσα. Όσον αφορά στον ΟΛΠ, η Cosco διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Το 2014 διακίνησε 2,99 εκατ. Teu, έναντι 2,51 εκατ. το 2013. Στόχος για το 2015 είναι η διακίνηση από 3,2 εκατ. έως 3,5 εκατ. Teu.  
Mε την ολοκλήρωση των επενδύσεων, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του φιλικού διακανονισμού (επέκταση Cosco στο δυτικό τομέα της προβλήτας ΙΙΙ), η κινεζική εταιρεία θα αυξήσει τη δυναμικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στα 6,2 εκατ. ΤΕU ετησίως, από τα 3,7 εκατ. TEU, που προέβλεπε η αρχική σύμβαση του 2010.
Επομένως, η δυναμικότητα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένου και του προβλήτα Ι του ΣΕΜΠΟ που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, θα υπερβεί τα 7,2 εκατ. ΤΕU.


B. Βεγιάζη

Την 1η χερσαία ιδιωτική Ελεύθερη Τελωνειακή Ζώνη απέκτησε η Transcombi Express

Έτος - σταθμός αποτέλεσε το 2014 για την Transcombi Express, καθώς ήταν μια χρονιά με δυναμικές επενδύσεις και συνεργασίες.
Η απόκτηση άδειας διαχείρισης και λειτουργίας της 1ης χερσαίας ιδιωτικής Ελεύθερης Τελωνειακής Ζώνης στην Ελλάδα, στην ιδιόκτητη έκταση 270 στρεμμάτων στα Οινόφυτα, ήταν απ' τους σημαντικότερους σταθμούς της χρονιάς, που την κατατάσσει στην ελίτ των εταιρειών παροχής ειδικών υπηρεσιών Αποθήκευσης και Διανομής, παγκοσμίως.
Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από 4 έτη επιτυχημένης συνεργασίας με την SCA Hygiene στην πανελλαδική διανομή προϊόντων της, μέσα στο 2014 της ανατέθηκε και η ολική διαχείριση/αποθήκευση τους στις αποθήκες της εταιρείας στην Οινόη.
Παρά δε τις γενικότερες δυσκολίες του κλάδου, η εταιρεία ενίσχυσε επιπλέον το πελατολόγιό της, με την FHP ΕΛΛΑΣ ΑΕ (Vileda, Vileda Professional, Wettex, Kleenex) για τις υπηρεσίες Logistics και την πανελλαδική διανομή των προϊόντων της, με την ελληνική εταιρία Φυσικών Προϊόντων Υγείας Power Health για τη διανομή προϊόντων της στη Βόρεια Ελλάδα και με την εταιρία Lolossidis A.E για την πανελλαδική διανομή των αγαθών της (υποδήματα αντρικά, γυναικεία και παιδικά).
Σημειώνεται ότι το 2014, ο Ιωάννης Καπετανάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Transcombi Express, βραβεύτηκε στη μεγάλη επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Logistics για τα 20 χρόνια του Οργανισμού των Ελλήνων Logisticians, για τη στήριξή που προσέφερε ως Αργυρός Χορηγός.

Συνολικές προβολές σελίδας