Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Την κατάργηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» ζητεί η ΟΦΑΕ

Την κατάργηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» ζητεί η ΟΦΑΕ , συνεπικουρούμενη από άλλες  ομοσπονδίες φορτηγών αυτοκινητιστών, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργείου Μεταφορών, τονίζοντας ότι η διατήρηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» γίνεται προς όφελος του ΠΣΧΕΜ.
Η πλήρης ανακοίνωση της ΟΦΑΕ για το Η.Α.Σ.
«Ακόμα και στην Δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει η ΟΦΑΕ μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των αυτοκινητιστών, με αίτημα την κατάργηση του «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» (Η.Α.Σ).
Οι προσπάθειες εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση έπεσαν στο κενό. Έχει ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο να καταργηθεί το Η.Α.Σ, αλλά για λόγους που μόνο οι παράγοντες του υπουργείου γνωρίζουν, διατηρείται η ισχύουσα κατάσταση που το μόνο που αποφέρει είναι έσοδα σε ένα σωματείο, που ακόμη και η ύπαρξή του αμφισβητείται έντονα.
Ο Π.Σ.Χ.Ε.Μ που έχει επιφορτιστεί, με το αζημίωτο βέβαια, με αυτό το έργο, ουσιαστικά δεν εκπροσωπεί σωματεία – μέλη, παρά μόνο μεμονωμένους ιδιώτες και παράλληλα αυξάνει κατά το δοκούν το κόστος του Η.Α.Σ, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και βέβαια χωρίς να λάβει καμία απολύτως έγκριση.
Η ομολογουμένως αδιανόητη αυτή «χορηγία» του υπουργείου Οικονομικών, αν μη τι άλλο δημιουργεί και έντονο προβληματισμό και ισχυρά και ταυτόχρονα αναπάντητα ερωτήματα.
Η ΟΦΑΕ μαζί με:
-την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος,
-την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Μεταφορών Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου,
-την Ομοσπονδία Φορτηγών Φ.Δ.Χ Αυτοκινήτων Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδος & Δυτικής Μακεδονίας και
-την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Μικρών Φορτηγών Αυτοκινήτων (Αστικής Ευθύνης)
αποφάσισαν να τηρήσουν κοινή στάση και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να κερδίσουν το αυτονόητο.
Είναι αδιανόητο σε μία εποχή που γίνεται προσπάθεια περικοπής κάθε δαπάνης που κρίνεται μη αναγκαία, το υπουργείο Μεταφορών να διατηρεί την «χορηγία» σε ένα ουσιαστικά, αμφιβόλου νομιμότητας, σωματείο.
Η πρόταση της ΟΦΑΕ και των Ομοσπονδιών είναι σαφής και λειτουργική. Να καταργηθεί το Η.Α.Σ και να αντικατασταθεί μόνο από τις βεβαιώσεις που θα χορηγούν οι εκάστοτε Ομοσπονδίες προς τα μέλη τους σε ετήσια βάση, κάτι που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., και τη συχνή επικοινωνία και την βεβαίωση ύπαρξης του εκάστοτε μέλους.
Η ΟΦΑΕ, όπως και οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες έχουν και την δυνατότητα και τις υποδομές να το πράξουν και καλεί την Πολιτεία τώρα να κάνει το αυτονόητο.
Κάθε διαφορετική απόφαση θα υποκρύπτει σκοπιμότητα και την λύση θα κληθεί να δώσει η Δικαιοσύνη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στον οποίο θα απευθυνθούν άμεσα οι αυτοκινητιστές». 

Τα δικαιολογητικά για άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. ή Φ.Δ.Χ. στο όνομα κληρονόμων

Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού δημόσιας χρήσης ή φορτηγού δημόσιας χρήσης στο όνομα των κληρονόμων.

Δικαιολογητικά

1. Έντυπη αίτηση (Μ-19) του ή των κληρονόμων.
2. Βεβαίωση της ΔΟΥ ότι έχει δηλωθεί το αυτοκίνητο που κληρονόμησαν. Στην βεβαίωση αυτή πρέπει να προκύπτουν ο κληρονόμος ή οι κληρονόμοι του θανόντος κατόχου αυτοκινήτου, οχήματος ή μοτοσικλέτας, καθώς και το ποσοστό που αντιστοιχεί σε κάθε έναν.
Σε περίπτωση που δεν προκύπτουν τα ποσοστά, του ή των κληρονόμων και δεν υπάρχει κληρονομητήριο θα πρέπει να υποβάλλονται:
α. Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
β. Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας περί των εγγυτέρων συγγενών του θανόντος.
γ. Επίσημο αντίγραφο της δημοσιευθείσης διαθήκης του θανόντος με βεβαίωση του Πρωτοδικείο ότι η διαθήκη αυτή δεν έχει προσβληθεί ή βεβαίωση της αρχής αυτής ότι δεν έχει δημοσιευθεί διαθήκη.
3. Βεβαίωση από την ΔΟΥ ότι δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας για το τρέχον έτος.
4. Παράβολο 100,00 € από Τράπεζα (σημείωμα καταβολής από τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών, της Περιφέρειας Αττικής).
5. Ισχύον δελτίο ΚΤΕΟ.
6. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, από τον καθένα, με το κατωτέρω κείμενο: «Η διατήρηση του κληρονομηθέντος δικαιώματος στο με αριθμό κυκλοφορίας Δημοσίας Χρήσης όχημα, δεν απαγορεύεται από άλλη διάταξη νόμου (ασυμβίβαστο), ότι είναι ή δεν είναι (διαγράφεται ανάλογα) κάτοχος άλλου Δημοσίας Χρήσης οχήματος».

Σημείωση

Στην περίπτωση μεταβίβασης Φ.Δ.Χ. οχήματος λόγω κληρονομιάς ή γονικής παροχής, εκδίδεται προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ενός έτους, εντός της οποίας απαιτείται να γίνει προσαρμογή στις διατάξεις του Ν 3887/10.

Παρατηρήσεις

Σε περίπτωση που η υποβολή των πιο πάνω δικαιολογητικών γίνεται από άλλο πρόσωπο απαιτούνται επίσης: 1. Θεώρηση γνησίου υπογραφής στην υποβαλλόμενη αίτηση και υπεύθυνη δήλωση από την Αστυνομία ή οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή. 2. Εξουσιοδότηση (με θεώρηση υπογραφής από την Αστυνομία ή οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή).

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1529-dikaiologitika-edx-fdx-sto-onoma-klironomon

Συνολικές προβολές σελίδας