Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων στην Cosco ζητά η ΕΕ

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε, σήμερα, από την Ελλάδα να ανακτήσει ασυμβίβαστες προς το κοινοτικό δίκαιο κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική εταιρεία της Cosco, που διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα, υπέρ του φορέα εκμετάλλευσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και στη μητρική εταιρεία Cosco Pacific Limited παρείχαν στους δικαιούχους αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους, κατά παράβαση των κανόνων κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. 
Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και προτιμησιακή λογιστική μεταχείριση. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εταιρείες πρέπει τώρα να εξοφλήσουν τα όσα δόθηκαν από το ελληνικό κράτος, ενώ για να αποφευχθούν περαιτέρω στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, οι ελληνικές Αρχές αναμένεται, επίσης, να σταματήσουν τη χορήγηση παρόμοιων πλεονεκτημάτων στο μέλλον.


Συνολικές προβολές σελίδας