Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

H Εγνατία Οδός προκήρυξε διαγωνισμό για 3 νέους σταθμούς διοδίων

Επιμέρους διαγωνισμούς για την κατασκευή 3 νέων σταθμών διοδίων προκήρυξε η Εγνατία Οδός.
Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, στην εξωτερική περιφερειακή οδό της πόλης (κόστους 7,5 εκατ. ευρώ), Βενετικού Γρεβενών (κόστους 2 εκατ. ευρώ) και Αλιάκμονα Κοζάνης (κόστους 1,9 εκατ. ευρώ).
Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί για τους σταθμούς διοδίων Ασπροβάλτας, Στρυμωνικού και Καβάλας.
Σήμερα, η Εγνατία Οδός διαθέτει 7 σταθμούς διοδίων στον κύριο άξονα και 1 σε κάθετο άξονα (Σέρρες – Προμαχώνας), ενώ διαχειρίζεται και τα διόδια στο Άκτιο.
Με βάση το αρχικό σχέδιο, προβλέπεται, στο σύνολό τους, να λειτουργούν 13 σταθμοί διοδίων στον κύριο άξονα και 5 στους κάθετους, ήτοι σύνολο 18.  
Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία Οδός, των 670 χλμ., βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ, εάν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το μοντέλο. Οι δεσμευτικές προσφορές ίσως κατατεθούν το Νοέμβριο και η αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος το Φεβρουάριο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/h-%ce%b5%ce%b3%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b3%ce%b9/

Συνολικές προβολές σελίδας