Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

6ο Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα


Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (I.MET.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) διοργανώνουν το «6o Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα: «Ενέργεια – Περιβάλλον – Οικονομία» το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 49, ΤΚ. 54643, Θεσσαλονίκη) κατά τις ημέρες 17 και 18 Οκτωβρίου 2013.
Το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα (International Congress on Transport Research - ICTR) αποτελεί πλέον θεσμό στη σύγχρονη έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της ερευνητικής, επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. Κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πρόσφατων ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα των μεταφορών, η εξέταση των σύγχρονων εξελίξεων και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας για τις μεταφορές, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Στο 6ο Συνέδριο, για πρώτη φορά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε επιλεγμένες -από την Επιστημονική Επιτροπή- Διπλωματικές Εργασίες που έχουν περατωθεί αλλά και Διδακτορικές Διατριβές που έχουν περατωθεί ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο έρευνας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

Το κόστος εγγραφής στο συνέδριο έχει ως εξής:
- Μέλη ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ και ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ 120 ευρώ
- Φοιτητές 40 ευρώ


- Άλλοι 150 ευρώ

Η φόρμα εγγραφής ΕΔΩ  

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για τις μεταφορές

Ημερίδα με θέμα: «Ο καταλυτικός ρόλος των μεταφορών στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας» συνδιοργάνωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών παραγόντων της επιχειρηματικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου.

 Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε απολύτως επιτυχημένη ως προς την θεματολογία και την επικαιρότητά της. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι που έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, o Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Konovalov, ο Υποπρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Boris Meshchanov, ο Επικεφαλής Επιτροπής Logistics του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Oleg Dunaev έθιξαν στις  εισηγήσεις  τους κύριες  πτυχές του τομέα των μεταφορών και το σημαντικό έργο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι επί της ουσίας παρεμβάσεις των μελών της Επιτροπής Μεταφορών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εμπειρίας τους αλλά και των συνεχόμενων συσκέψεων, υπό την καθοδήγηση της Επικεφαλής της Επιτροπής κας. Κυριακού Μάγδας, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις σημαντικών εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και των δυο χωρών, αποτέλεσαν κομβικό σημείο αποσαφήνισης και κατανόησης της διαδικασίας των μεταφορών αλλά και ενός μετέπειτα γόνιμου διαλόγου.

 To Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο πρόσθεσε έναν ακόμα σημαίνουσας σημασίας συνεργάτη στο ευρύ δίκτυο συνεργασίας του σε Ελλάδα και Ρωσία, προβαίνοντας στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ).

 Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Δήμα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Δ. Λακασά η διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής την άνοιξη του 2014, στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Ρωσίας στα Ουράλια -   Yekaterinburg στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΕΡΕΕ για την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και της αξιοποίησης του υπάρχοντος Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Πηγή: http://www.supply-chain.gr/articles.php?artic=4153#.Ulb4jhBOhDM

Συνολικές προβολές σελίδας