Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Έντονο το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον λιμένα της Ιτέας

Τον λιμένα της Ιτέας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), όπου είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη, τον αντιδήμαρχο και προϊσταμένους όλων των τοπικών Αρχών.
Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης, εξετάσθηκαν τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της λιμενικής υποδομής, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στα κρουαζιερόπλοια, που παραμένουν σήμερα στο αγκυροβόλια, να παραβάλλουν εκατέρωθεν του προβλήτα, για καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών αλλά και των αποεπιβιβαζομένων επιβατών-τουριστών.
Συγκεκριμένα εξετάστηκαν, η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης εκατέρωθεν του προβλήτα, καθώς και η αποκοπή προβόλου στην ανατολική πλευρά αυτού, ο οποίος δημιουργεί εμπόδιο στην παραβολή των πλοίων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα χρησιμοποιήσεως από μεγάλου μήκους κρουαζιερόπλοια. Τα παραπάνω, μαζί με τις αναγκαίες κτηριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα επιβατών –passenger terminal– και την προέκταση του υπάρχοντος προβλήτα προς νότο, είναι έργα που μπορούν να προγραμματιστούν και εκτελεστούν σε δύο φάσεις. Για τον σκοπό αυτό, προέχει η κατάρτιση του master plan, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για όλες τις ενέργειες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.
Πέραν των έργων υποδομής, συζητήθηκαν επίσης μέτρα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε χώρους εκτός λιμενικής ζώνης, καθώς και η χαρτογράφηση των ενδιαφερόντων για τους τουρίστες τόπων, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ από πλευράς τοπικών φορέων υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον λιμένα της Ιτέας, με τα πολύ ενδιαφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μέρη, όπως οι Δελφοί.
Όπως σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση η ΕΕΚΦΝ, είναι πάντα πρόθυμη να συνδράμει στις προσπάθειες, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν οι σωστοί σχεδιασμοί σε όλες τις φάσεις των έργων, ώστε να ακολουθήσει η προώθησής των, κατ’ αρχάς από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και εν συνεχεία από την κεντρική Διοίκηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη δυνατότητα που παρέχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Οδηγίες της ΓΓΔΕ για τις αποσβέσεις στην αξία των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης



Οδηγίες της ΓΓΔΕ για τις αποσβέσεις στην αξία των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Οδηγίες για την διενέργεια αποσβέσεων επί της αξίας των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (Φ Δ.Χ.) αυτοκινήτων (οχημάτων), όπως αυτή προσδιορίστηκε από την Εκτιμητική Επιτροπή δίνει η ΓΓΔΕ με εγκύκλιο της

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ οι φορολογικές αποσβέσεις οι οποίες εκπίπτουν από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές προκειμένου για τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα και ισχύουν για φορολογικές περιόδους που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, το κόστος κτήσης ή κατασκευής, περιλαμβανομένου και του κόστους βελτίωσης, ανανέωσης και ανακατασκευής των μέσων μεταφοράς εμπορευμάτων («εσωτερικές εμπορευματικές μεταφορές») αποσβένεται με συντελεστή δώδεκα τοις εκατό (12%).

Επίσης έχει προβλεφθεί η σύσταση μεταφορικών εταιρειών με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας (Α.Ε.) ή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (Ε Π.Ε.) με εισφορά της κυριότητας Φ.Δ.Χ., με σκοπό την εκτέλεση διεθνών, εθνικών, νομαρχιακών και ειδικών μεταφορών, για μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες αυτές.

Στην περίπτωση αυτή, η αξία των εισφερομένων οχημάτων (Φ.Δ.Χ., ρυμουλκουμένων και ημιρυμουλκουμένων) που έχουν ειδική άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η άυλη υπεραξία των οικείων αδειών Φ.Δ.Χ. αποτελούν το κεφάλαιο της εταιρείας, εκτός από εκείνο που καταβάλλεται σε χρήμα. Η εκτίμηση της αξίας των οχημάτων και της άυλης υπεραξίας των οικείων αδειών Φ.Δ.Χ. γίνεται κατά παρέκκλιση από την Εκτιμητική Επιτροπή.
Επιπλέον, ορίζεται ότι η σύσταση μεταφορικών εταιρειών υπό μορφή Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. οι εισφορές των εταίρων ή μετόχων, η μεταβίβαση των φορτηγών αυτοκινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και οι συμβάσεις μίσθωσης των φορτηγών αυτοκινήτων απαλλάσσονται κάθε δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και φόρου ή τέλους, με την εξαίρεση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Από τη γραμματική διατύπωση των πιο πάνω διατάξεων προκύπτει, ότι αυτές δεν αναφέρονται σε απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τυχόν υπεραξία που προκύπτει από τις πιο πάνω συναλλαγές (εισφορές των εταίρων ή μετόχων, μεταβίβαση φορτηγών αυτοκινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, κλπ.) αλλά αποκλειστικά και μόνο στις αναφερόμενες στις διατάξεις αυτές πράξεις και συνεπώς σε έμμεσους φόρους που τυχόν βαρύνουν τις πράξεις αυτές.

Με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της υπηρεσίας προκύπτει ότι κατά τη σύσταση μεταφορικής εταιρείας και την εισφορά σε αυτή, πέραν των λοιπών περιουσιακών στοιχείων, και φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης των εταίρων της, η Εκτιμητική Επιτροπή αποτιμά, μεταξύ άλλων, και την αναπόσβεστη αξία των εισφερόμενων αυτοκινήτων (οχημάτων).

Με την αξία αυτή της Εκτιμητικής Επιτροπής, τα εισφερόμενα αυτοκίνητα (οχήματα) εμφανίζονται στα βιβλία των ως άνω μεταφορικών εταιρειών.

Μετά από όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω και δεδομένου ότι για την υπεραξία που προκύπτει από την εισφορά των οχημάτων φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης σε μεταφορικές εταιρείες δεν προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος, συνάγεται ότι οι εταιρείες αυτές θα διενεργούν αποσβέσεις επί της συνολικής αξίας των οχημάτων αυτών, όπως αυτή αναγράφεται στα βιβλία τους και προέκυψε από την Εκτιμητική Επιτροπή, και όχι μόνον επί της αναπόσβεστης αξίας που είχαν τα αυτοκίνητα αυτά πριν από την εκτίμησή τους. Η αξία αυτή θα αποσβένεται με συντελεστή δώδεκα τοις εκατό (12%) ετησίως, εφόσον πρόκειται για Φ.Δ.Χ. που εκτελούν εσωτερικές εμπορευματικές μεταφορές.

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/76733/odigies-tis-ggde-gia-tis-aposveseis-stin-aksia-ton-fortigon-dimosias-xrisis

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ "1ου Διεθνούς Forum στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου 2015"

Κατόπιν της εξαγγελίας των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και προκειμένου να διασφαλισθεί η επιτυχία και η μέγιστη συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Forum «Τα ευρωπαϊκά standards, οι νέες τάσεις στο global supply chain και ο καταλυτικός ρόλος των logistics στην προσέλκυση επενδύσεων», η Διοίκηση του ELA και του ILME αποφάσισαν τη μεταφορά του συνεδρίου για την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015.

Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν καίρια θέματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, καθώς και της σημαντικότητας των Logistics στο ρόλο που διαδραματίζουν στη διασφάλιση της καινοτομίας, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επενδύσεων.

Το forum θα λάβει χώρα στo Cotsen Hall (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη) της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ) και την υποστήριξη του European Logistics Association (ELA).

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σύντομα!!

Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος
Λεωφ. Δημοκρατίας 4-6, 154 51 Ν. Ψυχικό
Faros Business Center
Τηλ. 210-6747 361, Fax. 210-6747 347
info@ilme.gr , www.ilme.gr

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/logistics/item/2190-save-the-date-logistics-a-catalyst-to-investments-athens-international-forum-17-september-17-00-22-00

1η διημερίδα με θέμα την οδική Ασφάλεια στο Λουτράκι Κορινθίας

Το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και ο Δήμος Λουτρακίου -Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων συνδιοργανώνουν την 1η Διημερίδα για την Οδική Ασφάλεια την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου . 
 
 
 
Συγκεκριμένα το Τμήμα οδικής Ασφάλειας του ΚΟΥΡΟΥ Μεγάρων υποστηρίζει την διημερίδα με την παρουσία μελών του αλλά και με βιωματικές δράσεις στους μαθητές επισκέπτες . Η διημερίδα θα κλείσει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με ΔΩΡΕΑΝ χρήση των προσομοιωτών του ΙΟΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τις απογευματινές ώρες 16.00 έως 21.00 στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου όπου θα τοποθετηθούν .

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/2014-10-06-15-24-33/2014-05-27-13-14-58/item/2204-1i-diimerida-me-thema-tin-odiki-asfaleia-sto-loutraki-korinthias

Συνολικές προβολές σελίδας