Κυριακή 11 Μαΐου 2014

3ο Συνέδριο: «Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο»», στις 12-13/5, στο ΔΑΑ

Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (www.aviationsociety.gr) διοργανώνει διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα , “3ο Αεροπορικό Συνέδριο: Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο’’ στις 12-13 Μαΐου 2014 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κτίριο 17 Διοίκησης και στο ξενοδοχείο Sofitel. 



Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική και η θεματολογία του καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:
-Αεροπορικές Εταιρίες (Δικτύου,  LLC’s, cargo, εμπορικές συμφωνίες (code sharing), συμμαχίες, αεροπολιτική, επιπτώσεις οικονομικής κρίσης κ.α.)
-Αερολιμένες - Υποδομές (Ιδιωτικοποιήσεις, εμπορικές εκμεταλλεύσεις, κομβικοί και περιφερειακοί α/λ)
-Έλεγχος Έναερίου Κυκλοφορίας (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός, SESAR, BLUE MED )
-Άερομεταφορές, Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες (Σύστημα εμπορίας ρύπων, βιοκαύσιμα, κινητήρες νέας γενιάς, τεχνολογικές εξελίξεις νέων α/φων κλπ).
-Safety & Security (Συστήματα προστασίας αεροδρομίων, Ramp handling safety, baggage security, EU OPS, κ.α).
-Cargo & Logistics.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, ζητούσε 200 ευρώ για δίπλωμα οδήγησης

Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ζητούσε 63χρονος ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στον Πειραιά, από 19χρονο υποψήφιο οδηγό, προκειμένου να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.
Ο 63χρονος  συνελήφθη, μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, συνελήφθη και μια 54χρονη υπάλληλος της σχολής που απαιτούσε κατ' εντολή του ιδιοκτήτη το συγκεκριμένο ποσό από τον 19χρονο, ισχυριζόμενη ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εξ' ολοκλήρου στους εξεταστές της αρμόδιας υπηρεσίας.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο 19χρονος είχε καταβάλει όλη την προσυμφωνημένη αμοιβή και τις λοιπές νόμιμες χρηματικές υποχρεώσεις του προς τη σχολή.
Οι δύο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούνται για απάτη, ενώ ο 63χρονος βαρύνεται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς σε όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε λειτουργική μεταλλική συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).
Την καταγγελία στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας είχε κάνει 19χρονος, μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.
Ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού, χθες το μεσημέρι, στο γραφείο υποδοχής της σχολής οδηγών, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 54χρονη υπάλληλο, η οποία είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που της είχε παραδώσει ο 19χρονος, λίγη ώρα νωρίτερα.
Ταυτόχρονα, συνελήφθη και ο 63χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος περίμενε στο γκαράζ της σχολής οδηγών και εισήλθε στο γραφείο, μετά την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής.

Συνολικές προβολές σελίδας