Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΥΜΕ: Διευκρινίσεις για μεταβιβάσεις ΦΔΧ-εισφορά για αρχική χορήγηση

Στη σύνθεση διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με την αρχική χορήγηση αδειών ΦΔΧ καθώς και τις διαδικασίες μεταβίβασης, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η εξαγορά μιας επιχείρησης παλαιού µεταφορέα κατά την έννοια που ορίζεται στην τελευταία διάταξη, (διαβάστε περισσότερα στο youtruck Magazine), υπάρχει ακόµα και όταν η επιχείρηση του παλαιού µεταφορέα αποτελείται µόνο από ένα φορτηγό µε την άδεια Φ∆Χ του.
Η εξαγορά επιχείρησης αποδεικνύεται µε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την ισχύουσα νοµοθεσία κατά περίπτωση (π.χ. συµβολαιογραφικό έγγραφο σε περίπτωση εξαγοράς εταιρειών).
Σε εκείνες τις περιπτώσεις που η επιχείρηση αποτελείται µόνον από ένα Φ∆Χ, για την απόδειξη της εξαγοράς αρκεί η καταχώριση της µεταβίβασης στο βιβλιάριο µεταβολών και η βεβαίωση του ΟΑΕΕ από την οποία προκύπτει ότι το µεταβιβαζόµενο είναι το µόνο Φ∆Χ του παλαιού µεταφορέα.
Οι υπηρεσίες µεταφορών, κατά την έκδοση και ανανέωση άδειας άσκησης επαγγέλµατος σε "νέο µεταφορέα", καταχωρούν χειρόγραφα, υπογράφουν και σφραγίζουν κατάλληλα στο έντυπο της άδειας την σηµείωση: "Η κατάλληλη οικονοµική επιφάνεια αποδείχθηκε µε εγγυητική επιστολή/γραµµάτιο παρακαταθήκης".
Εάν προσκομιστεί άδεια άσκησης επαγγέλματος χωρίς τη συγκεκριμένη σημείωση, , ο αγοραστής θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι "παλαιός µεταφορέας" υποβάλλοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. βεβαίωση ΟΑΕΕ σε περίπτωση εξαγοράς). Αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση.
 

Πότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης – Χρήσιμες συμβουλές για τους οδηγούς…

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι η λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται μεταξύ της ακραίας δεξιάς συνεχούς διαγράμμισης και του άκρου της οδού. Η (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης (δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία) και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης απαγορεύεται, εκτός της περίπτωσης που το όχημα ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης.
Γενικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λ.Ε.Α. είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας.
Θυμηθείτε! Μία στις δέκα συγκρούσεις προκαλούνται από αυτοκίνητα σταματημένα στη Λ.Ε.Α.!!
- Πότε να σταματήσετε στη Λ.Ε.Α.; Μόνο αν το αυτοκίνητό σας έχει πάθει βλάβη ή αν σας σταματήσει η Τροχαία
1. Στην περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου σας
• Μόλις αντιληφθείτε ότι το αυτοκίνητό μας έχει κάποιο πρόβλημα, βγείτε από τον αυτοκινητόδρομο στην πλησιέστερη έξοδο και αφού σταματήσετε με ασφάλεια, καλέστε την οδική σας βοήθεια.
• Αν πρέπει να σταματήσετε αμέσως, μπείτε στη Λ.Ε.Α. και σταματήστε με τις ρόδες στραμμένες δεξιά και αναμμένα τα alarm.
• Μη μένετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητό μας, αλλά βγείτε από τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού, περάστε το στηθαίο ασφαλείας και σταθείτε πίσω από αυτό.
• Μην επιχειρείτε ποτέ να επισκευάσετε οι ίδιοι τη βλάβη.
Περιμένοντας τη βοήθεια
• Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι επιβάτες του σταματημένου οχήματος έχουν βγει από αυτό και περιμένουν έξω από το στηθαίο ασφαλείας. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο (π.χ. ηλικιωμένο) δεν μπορεί να βγει από το όχημα, παραμένει στη θέση του με τη ζώνη ασφαλείας δεμένη.
• Τα κατοικίδια θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στο αυτοκίνητο.
2. Αν σας σταματήσει η Τροχαία
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψει αρχικά το φλας και στη συνέχεια τα alarm σας και σταματήστε στο σημείο που σας υποδεικνύεται.
Μη σταματάτε ποτέ στη Λ.Ε.Α.;
• Εκτός από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, μη σταματάτε ποτέ στη Λ.Ε.Α. π.χ. για να μελετήσετε κάποιο οδικό χάρτη, να δείτε τη θέα, να μιλήσετε στο τηλέφωνο κλπ.
• Μην περπατάτε ποτέ πάνω στη Λ.Ε.Α.
• Επίσης, μην σταματάτε για να βοηθήσετε κάποιο άλλο όχημα που είναι ήδη σταματημένο στη Λ.Ε.Α. Αφήστε τους επαγγελματίες να επέμβουν.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
Χρησιμοποιώντας χωρίς λόγο τη Λ.Ε.Α. για στάση ή οδηγώντας παράνομα σε αυτή, εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης ή οχημάτων εκχιονισμού, που συχνά σπεύδουν για τη σωτηρία κάποιων συνανθρώπων σας! Θα μπορούσε στη θέση τους να είστε εσείς ή κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα…

Εθνική Οδός Αθήνα-Κόρινθος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς -λόγω εργασιών προστασίας μεγάλων πρανών ορυγμάτων- θα πραγματοποιείται, κατά διαστήματα, προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λωρίδες της Αθηνών- Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Οι ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από 17/04/2014 μέχρι και τις 8 Αυγούστου ως εξής:

α) Στη Λωρίδα Έκτατης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
β) Στη δεξιά λωρίδα, από τις 07.00 έως τις 19.00.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στην κατεύθυνση προς Αθήνα από τρεις λωρίδες μειωμένου πλάτους.

Εξάλλου, οι εργασίες θα διακόπτονται κατά τα παρακάτω χρονικά διαστήματα:
- Τις Παρασκευές από τις 15.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
- Από 17 έως και 23 Απριλίου 2014.
- Από 30 Απριλίου έως και 4 Μαΐου 2014.
- Από 6 έως και 9 Ιουνίου 2014.

Επί τάπητος η άρση επικινδυνότητας στον οδικό άξονα Σχίνος - Αλεποχώρι

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η άρση της επικινδυνότητας του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι και για το σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε διαρκή διαβούλευση με την Περιφέρεια Αττικής, όπου ανήκει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, και την αστυνομική διεύθυνση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για τη μελέτη υλοποίησης του έργου.
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι την αποκατάσταση, η οποία είναι κρίσιμη για τον αγώνα επιβίωσης των επιχειρηματιών της περιοχής, θα τη χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ την υλοποίηση θα την αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας.

Συνολικές προβολές σελίδας