Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΥΜΕ: Διευκρινίσεις για μεταβιβάσεις ΦΔΧ-εισφορά για αρχική χορήγηση

Στη σύνθεση διευκρινιστικής εγκυκλίου σχετικά με την αρχική χορήγηση αδειών ΦΔΧ καθώς και τις διαδικασίες μεταβίβασης, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η εξαγορά μιας επιχείρησης παλαιού µεταφορέα κατά την έννοια που ορίζεται στην τελευταία διάταξη, (διαβάστε περισσότερα στο youtruck Magazine), υπάρχει ακόµα και όταν η επιχείρηση του παλαιού µεταφορέα αποτελείται µόνο από ένα φορτηγό µε την άδεια Φ∆Χ του.
Η εξαγορά επιχείρησης αποδεικνύεται µε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την ισχύουσα νοµοθεσία κατά περίπτωση (π.χ. συµβολαιογραφικό έγγραφο σε περίπτωση εξαγοράς εταιρειών).
Σε εκείνες τις περιπτώσεις που η επιχείρηση αποτελείται µόνον από ένα Φ∆Χ, για την απόδειξη της εξαγοράς αρκεί η καταχώριση της µεταβίβασης στο βιβλιάριο µεταβολών και η βεβαίωση του ΟΑΕΕ από την οποία προκύπτει ότι το µεταβιβαζόµενο είναι το µόνο Φ∆Χ του παλαιού µεταφορέα.
Οι υπηρεσίες µεταφορών, κατά την έκδοση και ανανέωση άδειας άσκησης επαγγέλµατος σε "νέο µεταφορέα", καταχωρούν χειρόγραφα, υπογράφουν και σφραγίζουν κατάλληλα στο έντυπο της άδειας την σηµείωση: "Η κατάλληλη οικονοµική επιφάνεια αποδείχθηκε µε εγγυητική επιστολή/γραµµάτιο παρακαταθήκης".
Εάν προσκομιστεί άδεια άσκησης επαγγέλματος χωρίς τη συγκεκριμένη σημείωση, , ο αγοραστής θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι "παλαιός µεταφορέας" υποβάλλοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. βεβαίωση ΟΑΕΕ σε περίπτωση εξαγοράς). Αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας