Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών

Οργανώνονται τα βυτιοφόρα. Ιδρύθηκε ο ΣΕΜΕΠΠΕ , δηλαδή ο Σύνδεσμος Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών. Πάνω από 130 μεταφορικές επιχειρήσεις και αυτοκινητιστές του χώρου των καυσίμων, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Άγγελου Φαλάρη, γνωστού ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, συγκεντρώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου και παμψηφεί αποφάσισαν την ίδρυση του Συνδέσμου.
Στόχος του Συνδέσμου είναι να οργανωθεί η εκπροσώπηση των μεταφορέων σε νέες βάσεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να δημιουργήσουν  τις προοπτικές στο νέο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και με την οικονομική κρίση.
Ο Άγγελος Φαλάρης παρουσίασε τους λόγους δημιουργίας του Συνδέσμου, τους στόχους του και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στα μέλη του. Επισήμανε την πρόθεση του Συνδέσμου να οργανώσει εποικοδομητικές συνεργασίες με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας πετρελαιοειδών, τις Ενώσεις Βενζινοπωλών και τα Υπουργεία και Φορείς, ώστε να προάγουν την μεταφορά και την αγορά πετρελαιοειδών.
Την προσπάθεια επικρότησαν οι κ. Τσάμος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας βυτιοφόρων υγρών καυσίμων και ο κ. Μασσαλής, πρόεδρος του Ένωσης βενζινοπωλών και εμπόρων θέρμανσης Αττικής.  

Αυξάνονται τα διόδια στους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου από 6/2

H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. , προς ενημέρωση των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 00:01 αυξάνονται οι τιμές διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, μόνο για όσους πληρώνουν μετρητά.
Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.
Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων μέσω του πομποδέκτη eway που διατίθεται δωρεάν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου www.aegeanmotorway.gr ή στο τηλέφωνο 2410 741440.
Ακολουθεί πίνακας με τις νέες τιμές διοδίων όπως αυτές διαμορφώνονται από την 6η Φεβρουαρίου 2014.
 
                 
   Πελασγία
 Μοσχοχώρι
 Μακρυχώρι
 Πυργετός
 Λεπτοκαρυά
 Κλειδί
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 Πληρωμή με μετρητά σε λωρίδα με Εισπράκτορα
 Ηλεκτρονική
Πληρωμή

(σημερινή τιμή)
 Πληρωμή με μετρητά σε λωρίδα με Εισπράκτορα
 Ηλεκτρονική
Πληρωμή

(σημερινή τιμή)
 Ενιαίο τέλος 
 Ενιαίο τέλος 
 Ενιαίο τέλος 
 Ενιαίο τέλος 
1
2,40 €
1,90 €
2,80 €
2,10 €
1,00 €
1,40 €
1,40 €
1,60 €
2
3,50 €
2,70 €
4,00 €
3,10 €
1,40 €
2,00 €
2,00 €
2,20 €
3
8,70 €
6,60 €
10,10 €
7,60 €
3,50 €
5,00 €
4,90 €
5,50 €
4
12,20 €
9,30 €
14,10 €
10,70 €
4,90 €

Το Πολυτεχνείο αποφασίζει εάν το ΑBS γίνει υποχρεωτικό στα φορτηγά

Από τα αποτελέσματα μελέτης του ΕΜΠ εξαρτάται, εάν θεσμοθετηθεί ή όχι, η υποχρέωση τοποθέτησης ΑBS στα κυκλοφορούντα βαρέα οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία).
Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες φορτηγών και λεωφορείων και παράλληλα ανέθεσε στο ΕΜΠ μελέτη για τη δυνατότητα ή μη της, εκ των υστέρων, ασφαλούς τοποθέτησης ABS στα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα.
«Σαφώς το σύστημα ABS είναι χρήσιμο, αλλά επιβαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, αλλά και τις εταιρείες, σε αυτή τη δραματική οικονομική κρίση», αναφέρουν επαγγελματίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το μέτρο δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Σήμερα στην Ελλάδα το μέτρο αυτό απειλεί την περιουσία των κατόχων, αφού και τους επιβαρύνει οικονομικά σε μία περίοδο που το χρήμα είναι δυσεύρετο και αφορά μόνον τα φορτηγά, που έχουν ελληνική άδεια κυκλοφορίας και όχι τα ξένα (βουλγαρικά, ρουμανικά κλπ.), τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα», συμπληρώνουν στελέχη του κλάδου.  

Συνολικές προβολές σελίδας