Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Νέα Οδός: διευκρινίσεις για το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα FAST PASS Frequent

Με άξονα τις σημερινές ανακοινώσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, η εταιρεία επισημαίνει τα παρακάτω:
 
 
-Η Νέα Οδός, ταυτόχρονα με τις αλλαγές στις τιμές των διοδίων, προσφέρει όπως ήδη γνωρίζετε, σε όλους τους οδηγούς οχήματος κατηγορίας 2, το νέο συνδρομητικό εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Frequent. 
 
 
Με αυτό το νέο πρόγραμμα όλοι οι οδηγοί οχήματος κατηγορίας 2, έχουν με χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη Fast Pass, εκπτώσεις έως και 50% στις διελεύσεις τους από τους σταθμούς διοδίων Αφιδνών Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων.  Το ποσοστό της έκπτωσης ανά διέλευση αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο μηνιαίος αριθμός των διελεύσεων. 
 
 
Αριθμός Μηνιαίων Διελεύσεων % Έκπτωσης ανά Διέλευση
11-20 5,00%
21-30 15,00%
31-40 20,00%
41-50 40,00%
51-60 50,00%
 
1ο  παράδειγμα σταθμός διοδίων Αφιδνών: Οδηγός που χρησιμοποιεί καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο και συνεπώς πραγματοποιεί περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα. Με τη χρήση του προγράμματος και ανάλογα με το σύνολο των μηνιαίων διελεύσεων η χρέωση υποχωρεί έως και  1,68 ευρώ / διέλευση. 
 
 
2ο παράδειγμα σταθμός διοδίων Αφιδνών: Οδηγός, κάτοικος Αθηνών που εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή έως και τα Οινόφυτα και πραγματοποιεί περισσότερες από 40 διελεύσεις το μήνα. Με τη χρήση του προγράμματος και ανάλογα με το σύνολο των μηνιαίων διελεύσεων η χρέωση υποχωρεί έως και  2,00 ευρώ/ διέλευση.
 
 
Και στα δυο παραπάνω παραδείγματα, παρά την αύξηση των διοδίων τελών η τελική χρέωση ανά διέλευση στο σταθμό διοδίων Αφιδνών είναι χαμηλότερη του 2,10 ευρώ που ισχύει σήμερα. 
 

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (Greek Association of Supply Chain Management, www.gascm.org), διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2014-2015, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στην έδρα του Σωματείου στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και η σύνθεσή του παρουσιάζεται παρακάτω:
-Πρόεδρος: Ελευθέριος Ιακώβου, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
-Αντιπρόεδρος Επιστημονικού: Δημήτριος Βλάχος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
-Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων:  Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής Σ.Ε.Π.Β.Ε.
-Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης: Απόστολος Μπιζάκης, Συγκοινωνιολόγος - Πολιτικός -Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος TREDIT A.E.
-Αντιπρόεδρος Διοικητικού: Δρ. Δημήτριος Τσιτσάμης, Προϊστάμενος Τμήματος Μηχανικών μέσων Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Ο.Λ.Θ. Α.Ε. 
-Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Δρ. Δημήτριος Αηδόνης, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
-Μέλος: Αχίλλας Χαρίσιος, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ.  
-Μέλος: Γιάννης Κιοκπάς, Logistics Manager, MAKIOS LOGISTICS
-Μέλος: Αλέξανδρος Σάνδρος, Δ/ντης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Μέτρον Αυτοματισμοί ΑΕ (Alumil Group)
-Γενική Διευθύντρια της EEL Βορείου Ελλάδος παραμένει η Δρ. Έρη Τόκα, Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. 

Αυτοκινητόδρομοι: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα διόδια

Οργή προκαλεί η εφαρμογή των νέων υπέρογκων αυξήσεων στα διόδια. Ήδη σε κάποιες περιοχές, όπως στις Αφίδνες, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Είναι τουλάχιστον «προκλητικό» να καλείται κάποιος να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο άξονας Κορίνθου-Πατρών, λέει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις αυξήσεις στα διόδια.

«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που... θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.

Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ' όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.

«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα «πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;»

«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλιτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η ανακοίνωση της Παρέμβασης.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/23633-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1

Έλεγχοι σε φορτηγά τρίτων χωρών στο Κικλίς, παρουσία του υφ. Μεταφορών

Μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας που πραγματοποιούσε ελέγχους σε φορτηγά τρίτων χωρών στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου επισκέφθηκε, την περασμένη Παρασκευή, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη ν. Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, τον Δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα και τον Υποστράτηγο Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kilkis-press.gr.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης δέσμευσης του υφυπουργού ότι θα προβεί σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος των φορτηγών τρίτων χωρών που δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, αλλά και στο ζήτημα των ανείσπρακτων προστίμων, θέμα το οποίο ανέδειξε ο Βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, με σχετική του ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για να τελειώσει μια και καλή η ασυδοσία που υπάρχει.

Συνολικές προβολές σελίδας