Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Νέες πρωτοβουλίες για τις αλλαγές πληρωμάτων

H InterManager, η διεθνής ένωση εκπροσώπησης εταιρειών που διαχειρίζονται πλοία και πληρώματα, εγκαινιάζει το «Maritime Champions League», προκειμένου να αναγνωριστούν οι προσπάθειες επαναπατρισμού ναυτικών από τη ναυτιλιακή βιομηχανία εν μέσω πανδημίας.
Στην ιστοσελίδα του «Maritime Champions League» οι διαχειριστές πλοίων μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από επιτυχείς επαναπατρισμούς ναυτικών.
Κατά τη διάρκεια της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης, οι αλλαγές πληρωμάτων δεν είναι συχνές, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, με αποτέλεσμα πολλοί ναυτικοί να παραμένουν στα πλοία για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις τους.
Ουσιαστικά, η InterManager επιχειρεί να γνωστοποιήσει τις προσπάθειες πλοιοκτητών και crew managers για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.
«Η InterManager πιστεύει ότι πρέπει να ανταμείψουμε όσους ‒αντί απλώς να μιλάνε‒ έχουν σηκώσει τα μανίκια τους και εργάζονται εντατικά για να βρουν τρόπους επαναπατρισμού των ναυτικών», αναφέρει ο καπτ. Kuba Szymansk, γενικός γραμματέας της Ένωσης.
Ο ίδιος ευελπιστεί ότι, με την πρωτοβουλία αυτή, θα γίνει γνωστό σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της βιομηχανίας ότι η ευρύτερη ναυτιλία δεν ξεχνά τους ναυτικούς και ότι κάνει ό,τι είναι δυνατό για επιτυχείς αλλαγές πληρωμάτων.
«Μέσω της στενής συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα για τις αλλαγές πληρωμάτων απ’ ό,τι ο καθένας ξεχωριστά», καταλήγει ο καπτ. Kuba Szymansk.

Πηγή: https://www.naftikachronika.gr/2020/05/25/nees-protovoulies-gia-tis-allages-pliromaton/

Συνολικές προβολές σελίδας