Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Προτεραιότητα για την Μ. Χρυσοβελώνη ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για τις μεταφορές

Η κατάρτιση του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τις μεταφορές και του αντίστοιχου για την εφοδιαστική αλυσίδα αποτελούν προτεραιότητες της υφυπουργού Μεταφορών Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Η υφυπουργός Μεταφορών, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Χωνί», υποστηρίζει ότι, εάν και η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, πάρα ταύτα έχει μείνει πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να καλείται, σήμερα, να καλύψει - άμεσα και γρήγορα - πολύ έδαφος.
Αμεση προτεραιότητα αποτελεί, όπως προβλέπει και το νομικό πλαίσιο (Ν. 4336/2015), να εκπονηθούν ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για τις μεταφορές και ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics).
Με αυτόν τον τρόπο,  θα αναλυθούν και αξιοποιηθούν σωστά οι τρόποι μεταφοράς και από την άλλη, θα βελτιωθούν οι εμπορευματικές ροές και χωροθετηθούν καλύτερα τα εμπορευματικά κέντρα.
«Αυτά τα δύο, διακριτά και συνδυαστικά, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», υπογραμμίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Σε ερώτηση σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η υφυπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «πράγματι, η χώρα μας έχει αραιό και, σε πολλά σημεία, απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα άμεσα συνδεδεμένο και με την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), αφού αποτελεί απαραίτητη υποδομή για αυτήν.
Το υπουργείο έχει διαπιστώσει ως επιτακτική την ανάγκη για αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η ωρίμανση του έργου της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και η ολοκλήρωση των έργων Αθήνας-Πάτρας και Αθήνας-Θεσσαλονίκης». 

Στο Celestyal Olympia διεξήχθη το 3o International Forum για το ναυτιλιακό management

«Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ταλαντούχου εργαζόμενου;» και «Πώς θα προσελκύσει ο κλάδος της ναυτιλίας ταλαντούχους εργαζόμενους;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν εκτενώς, στo 3o International Forum για το ναυτιλιακό management, που πραγματοποίησαν η ΕΝΟΕ (Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας) και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του κλάδου της ναυτιλίας, στο Celestyal Olympia.
Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης, με συντονιστή τον κο Άγγελο Παντουβάκη, αποτελείτο από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου  της ναυτιλίας μεταξύ των οποίων οι: κος Ηλίας Μπίσιας, Γιάννης Κοτζιάς, Δωροθέα Ιωάννου, Ηρακλής Προκοπάκης, Γεώργιος Σκριμιζέας και ο καπ. Γεώργιος Τσουρής.
Από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν και η κα Ταλίν Τσακιλιάν, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Celestyal Cruises, η οποία μέσα από την δική της πολυετή εμπειρία αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα, σχετικά με την εργασία στον κλάδο της κρουαζιέρας και το χώρο της ναυτιλίας εν γένει.
Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη απήχηση, καθώς παρευρέθησαν, όχι μόνο επαγγελματίες του χώρου, αλλά και φοιτητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της ναυτιλίας.
Σε μια εποχή, όπου η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει υψηλά επίπεδα και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία, η οποία ευελπιστεί να προσελκύσει και να απορροφήσει νέους, ταλαντούχους υποψήφιους στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Πηγή: 

Συνολικές προβολές σελίδας