Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Προχωρά η βελτίωση του οδικού τμήματος Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Στη βελτίωση των οδικών τμημάτων παραπλεύρως της εθνικής οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας στην περιοχή του κόμβου της Θεόπετρας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 630.00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Το συγκεκριμένο έργο πέραν όλων των άλλων βοηθά και στην πρόσβαση στις ιδιοκτησίες παραπλεύρως της εθνικής οδού. Μέσα από τα οδικά έργα που υλοποιούμε, κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση δύο οδικών τμημάτων συνολικού μήκους 2 km στην περιοχή του κόμβου Θεόπετρας. Αναλυτικά πρόκειται για:
α) τμήμα μήκους 1500 m , όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας (μία στρώση βάσης) , ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας. Από το τμήμα αυτό θα εξυπηρετηθούν κυρίως οι ιδιοκτησίες δυτικά της εθνικής οδού και κατάντι του κόμβου.
β) τμήμα μήκους 500 m ,όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας. Από το τμήμα αυτό θα εξυπηρετηθούν κυρίως οι ιδιοκτησίες δυτικά της εθνικής οδού και ανάντι του κόμβου.

Τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα έχει την επίβλεψη της κατασκευής του έργου.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/loipa-odika-erga/item/25549-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Στέρνας

Κλειστός θα είναι από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου ο ένας κλάδος της σήραγγας Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως και συγκεκριμένα, αυτός με κατεύθυνση την Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη σήραγγα.

Όλη την επόμενη εβδομάδα η κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Τρίπολη θα διεξάγεται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας σε μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι οδηγοί που θα κινούνται προς Κόρινθο, θα ακολουθούν μικρή παράκαμψη στο παράπλευρο τμήμα της παλαιάς χάραξης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κεντρική Οδός Ε65: Προστίθεται και επίσημα το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα

Mε τον πιο επίσημο τρόπο εχθές από την Ήπειρο ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προανηγγείλε την επέκταση των έργων στον Ε65 και συγκεκριμένα την πρόσθεση στο τεχνικό αντικείμενο των έργων του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα.

Πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη που αφορά τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, γνωστό ως Ε65, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν "τυφλός" καθώς ξεκινούσε από την Ξυνιάδα και έφτανε στα Τρίκαλα μην μπορώντας να "κουμπωσει" με κανένα άλλο αυτοκινητόδρομο.

Όπως είπε ο Υπουργός σε λίγες μέρες, θα ανακοινωθεί η επέκταση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65, από την Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το έργο το αναλαμβάνει η κοινοπραξία Κεντρική οδός που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65 καθώς το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα δεν αντιμετωπίστηκε όπως το Πάτρα-Πύργος που θα κατασκευαστεί μέσω νέου διαγωνισμού από νέο ανάδοχο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ
Στο δρόμο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα μήκους 50 χλμ. Πλέον σε αυτά θα προσθέσουμε στην κατασκευή του άλλα 29 χλμ. τα οποία ξεκινούν από την διακλάδωση της Λαμίας του δρόμου Αθηνών-Θεσσαλονίκης (στον Μαλιακό Κόλπο πριν την είσοδο στην πόλη της Λαμίας με΄ανισόπεδο Κόμβο) και θα «κουμπώσουν» στην Ξυνιάδα.

Συνολικά θα έχουμε κατασκευή για το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Αυτά τα 79χλμ. θα μπορέσουν να δώσουν την απαραίτητη ημερήσια κίνηση στον Ε65 όταν λειτουργήσει καθώς η σύνδεση με την Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα είναι πλήρως τροφοδοτική.

Η πολύτιμη κίνηση που θα προσφέρει ο ΠΑΘΕ θα σημαίνει περισσότερες μεταφορές, περισσότερα έσοδα, μικρότερη "χασούρα" για τον παραχωρησιούχο άρα και για το Κράτος.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός αυτή την εποχή ο παραχωρησιούχος συντάσσει την μελέτη για το βόρειο άκρο του της Κεντρικής Οδού Ε65 από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία. Τελικός στόχος είναι ο δρόμος αυτός να «κουμπώσει» κάποια στιγμή στο μεγάλο δρόμο της Εγνατίας και να δημιουργήσει ένα μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κόμβος αυτός θα εξυπηρετεί την Ήπειρο  που πλέον θα έχει πρόσβαση από την Θεσσαλονίκη, από την Αλεξανδρούπολη, και όλη την Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Ηγουμενίτσα μέσω της Εγνατία Οδού. Και από την Αθήνα, την Λαμία και όλη την κεντρική Ελλάδα, μέσω Ε65 και Εγνατία Οδού προς Γιάννενα.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Συνολικές προβολές σελίδας