Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) μετά την άρση των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Στη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, ορίζεται πως για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ, παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημέρες η διάρκεια ισχύος του κάθε Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) και για κάθε κατηγορία οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει  εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 13-3-20 μέχρι και την Κυριακή 3-5-20.
Αυτό σημαίνει, πως χορηγείται επιπλέον παράταση 25 ημερών στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου, πέρα από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί με προγενέστερη εγκύκλιο.
Αν για παράδειγμα, ένα όχημα με ημερομηνία ισχύος του ΔΤΕ το Σάββατο 14-3-20, μπορεί να ελεγχθεί εμπρόθεσμα χωρίς την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους μέχρι τη Δευτέρα 25-5-20.
Κανένα πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στη διάρκεια αυτής της παράτασης, προκειμένου τα ΚΤΕΟ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να συνεννοηθούν για το ραντεβού σε χρόνο που δεν θα δημιουργεί συνωστισμό στις αίθουσες αναμονής των ΚΤΕΟ.
Αν όμως, ένα όχημα που εμπίπτει στις παραπάνω παρατάσεις και προσκομιστεί σε ΚΤΕΟ μετά τις ημερομηνίες παράτασης καθίσταται εκπρόθεσμο και υποχρεούται στην καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους. Το χρονικό διάστημα για το οποίο το όχημα λογίζεται εκπρόθεσμο είναι από τη λήξη της χορηγηθείσης παράτασης των 70 ημερών μέχρι την ημερομηνία διενέργειας του ελέγχου.
Σε περίπτωση που σε όχημα διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις, τότε στο χορηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης της ισχύος του, θα ξεκινά από την ημερομηνία διενέργειας του τεχνικού ελέγχου.

Πηγή: https://troxoikaitir.gr/article/pote-pernate-kteo