Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εγκρίθηκε η 1η πληρωμή της Μελέτης του ΕΜΠ για το retrofit

Το ποσό των 19.680 € ενέκριναν οι αρχές για τη μελέτη της εκ των υστέρων τοποθέτηση του συστήματος αντιεμπλοκής (ABS) στα κυκλοφορούντα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η πρώτη πληρωμή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (εργαστήριο οχημάτων) για το έργο «Μελέτη Ασφαλούς κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων (κοινού φόρτου & χωματουργικά) με την εκ των υστέρων (retrofit) τοποθέτηση συστήματος αντιεμπλοκής (ABS) σε κυκλοφορούντα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους», εγκρίθηκε.
Υπενθυμίζουμε ότι η διορία για την τοποθέτηση ABS σε φορτηγά λήγει στις 30 Ιουνίου.
 
 

Αστικές μεταφορές: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί 19 "βιώσιμες" δράσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις 19 δράσεις που θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα «Do the Right Mix». Οι επιλεγείσες δράσεις θα λάβουν μέχρι 7.000 ευρώ η καθεμιά για τη στήριξη δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμοί ζωγραφικής και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες προωθούν οικολογικότερους και πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης στην πόλη.
«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Ευρώπη απέδειξε ότι καινοτομεί σε απίστευτο βαθμό για τη δημιουργία μιας νοοτροπίας βιώσιμης αστικής κινητικότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Μεταφορών Σίιμ Κάλας.
«Οι διάφορες δραστηριότητες απέδειξαν ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις βιώσιμες μεταφορές. Ελπίζουμε ότι η χρηματοδότηση θα συμβάλει στη συνέχιση της άριστης αυτής πρωτοβουλίας στο επίπεδο της βάσης.»
Φέτος, οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο να προτρέψουν το κοινό να προσαρμόζει, ενσωματώνοντας εφαρμογές στο κινητό τηλέφωνο και χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις επιλογές του κατά τη μετακίνησή του.
Για παράδειγμα, η περιφέρεια Arnhem-Nijmegen των Κάτω Χωρών δημιούργησε μια εφαρμογή εμπνευσμένη από τον Γύρο της Γαλλίας, με στόχο να χρησιμοποιείται το ποδήλατο όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το βραβείο για τον νικητή είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Η ευρύτερη περιφέρεια του Λουξεμβούργου ζήτησε από τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς να φωτογραφηθούν με σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τα διάφορα μέσα που συνδυάζουν κατά τις μετακινήσεις τους, και στη συνέχεια να αναρτήσουν τις φωτογραφίες αυτές στο Facebook. Ο χρήστης που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει εισιτήρια δημόσιων μέσων μεταφοράς κι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Στην Gdynia της Πολωνίας, νέοι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες καλούνται να ξανασχεδιάσουν, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, επιλεγμένες θέσεις στάθμευσης ώστε αυτές να αναβαθμιστούν αισθητικά και να γίνουν πιο ελκυστικές στο μάτι.
Κατά την τριετή εκστρατεία «Do the Right Mix», που βρίσκεται τώρα στην τελευταία χρονιά, παρουσιάστηκαν πάνω από 605 δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, οι οποίες καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα www.dotherightmix.eu.
Στόχος είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να συνδυάζουν διάφορα περισσότερο βιώσιμα μεταφορικά μέσα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Οι δράσεις, που μπορεί να προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, περιγράφονται στον Χάρτη Κινητικότητας του ιστότοπου, αυξάνοντας έτσι την προβολή τόσο των συμμετεχόντων όσο και των δραστηριοτήτων τους. Κατά την τελική αυτή πρόσκληση χρηματοδότησης λήφθηκαν 66 αιτήσεις από διάφορες επιλέξιμες χώρες, οι οποίες από 18 που ήταν πέρυσι αυξήθηκαν φέτος σε 23. 

DHL: Πολύτιμη η συμβολή των ταχυμεταφορών και logistics στην παγκόσμια ναυτιλία

Η DHL Express συμμετείχε, με ιδιαίτερη επιτυχία, στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014», προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών στις εξειδικευμένες υπηρεσίες της εταιρείας για τη ναυτιλία.
Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται η αποστολή ανταλλακτικών, χαρτών και crew mail και η υπηρεσία 3rd country billing, που αφορά στις αποστολές μεταξύ χωρών του εξωτερικού, με τιμολόγηση στην Ελλάδα, βάσει προκαθορισμένων τιμών.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία πραγματοποίησε εκδήλωση στο περίπτερό της, στην οποία παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 πελάτες του χώρου της ναυτιλίας και όχι μόνο.
«Η παγκόσμια εμπειρία μας, σε συνδυασμό με τη γνώση της τοπικής αγοράς, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά  και να αναπτυχθούν», αναφέρει ο κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, συμπληρώνοντας:
«Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου μας έδειξε ενδιαφέρον για τις λύσεις και την τεχνογνωσία της εταιρείας μας στο ναυτιλιακό κλάδο, αλλά και οι υφιστάμενοι πελάτες μας επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις υπηρεσίες μας και αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών μας για αριστεία.»
Η ικανοποίηση των πελατών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την DHL Express, παράλληλα με την προσφορά λύσεων, τόσο στον κλάδο της ναυτιλίας όσο και σε άλλους κλάδους της αγοράς, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις επιχειρηματικές προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Για να το επιτύχει αυτό η εταιρεία συνδυάζει τη γνώση της για την τοπική αγορά με το παγκόσμιο δίκτυό της, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισμούς.
Αναγνώριση των παραπάνω προσπαθειών  για την ικανοποίηση των πελατών της, αποτελεί το γεγονός ότι, για το 2013, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών βραβεύτηκε στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών με το βραβείο καλύτερου τμήματος της χρονιάς.
Επίσης, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες της, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών η εταιρεία αδειοδοτήθηκε στην Ελλάδα ως τελωνειακός αντιπρόσωπος και πιστοποιήθηκε ως εγκεκριμένος οικονομικός φορέας (AEOF).
Τα κυριότερα από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι πελάτες στον κλάδο της ναυτιλίας από τις εξελίξεις αυτές, είναι η απλοποίηση στις διαδικασίες εκτελωνισμού, η μεγαλύτερη ταχύτητα καθώς και η διασφάλιση της αυθημερόν αποστολής εμπορικών εξαγωγών και εφοδίων πλοίου.  

2η Πανελλήνια Έρευνα για τον κλάδο των logistics από ΕΕL και Παν. Αιγαίου

Η 2η Πανελλήνια Έρευνα για τον κλάδο των logistics εστιάζει στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και στον εντοπισμό των κύριων θεμάτων που απασχολούν την αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη έρευνα επιδιώκει να καταγράψει τις κυριότερες θέσεις για τους σημαντικότερους άξονες ανάπτυξης του κλάδου των logistics.
Για να μεταβείτε στην έρευνα: http://logistics.limequery.com/index.php/889247/lang-el  


Το βαρύ κόστος των διοδίων

Σε απίστευτα υψηλές τιμές βρίσκονται οι τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο συνεχούς αύξησης έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα κυρίως στους επαγγελματίες οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αλλά και σε αυτούς που ταξιδεύουν από το πρωτεύουσα στην συμπρωτεύουσα και αντίθετα.

Χαρακτηριστικά, για καλύψει ο οδηγός ενός επιβατικού αυτοκινήτου την απόσταση των δύο πόλεων που είναι σχεδόν 500 χιλιόμετρα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 29.15 ευρώ. αν χρειαστεί να επιστρέψει είναι υποχρεωμένος να δώσει άλλα τόσα...

Σταμάτα - Ξεκίνα: 11 φορές

Εκτός από το πολύ ψηλό αντίτιμο θα πρέπει να προσθέσουμε και την ταλαιπωρία του σταμάτα - ξεκίνα, καθώς οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν ή να επιβραδύνουν (για να περάσουν με e-pass), 11 φορές! Αξίζει να αναφέρουμε τα διόδια του Μοσχοχωρίου που αγγίζουν τα 4 ευρώ αλλά και των τριών σταθμών διοδίων έξω από την Αθήνα προς Θήβα που φτάνουν στο σύνολο τα 11.2 ευρώ.
Ειδικά τα διόδια των Αφιδνών που αγγίζουν το αντίτιμο των 3.35 ευρώ αποτελεί... αγκάθι για τους κατοίκους της περιοχής καθώς καλούνται να καταβάλλουν αυτό το ποσό για να καλύψουν μία απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Εθνική με φανάρια!!!

Τα υπερβολικά χρήματα αφορούν την εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν σημεία με... φανάρια αλλά και το άκρως επικίνδυνο σημείο των Τεμπών που οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με 60 χλμ./ώρα.
 Χαρακτηριστικό επίσης των πολύ ακριβών διοδίων, η σύγκριση με το κόστος των καυσίμων σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που είναι μικρότερο ενώ φθηνότερα είναι και τα εισιτήρια αν επιλέξει κανείς να ταξιδέψει με... αεροπλάνο!

Διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Αφιδνών: 3.35
Θήβας: 3.95
Τραγάνας: 3.90
Αγίας Τριάδας: 1.65
Πελασγίας: 3.50
Μοσχοχωρίου: 4.00
Μακρυχωρίου: 1.40
Πυργετού: 2:00
Λεπτοκαρυάς: 2.00
Κλειδιού: 2.20
Μαλγάρων: 1.20
*Σύνολο: 29:15


Διόδια Θεσσαλονίκη - Αθήνα
Μαλγάρων: 1.20
Κλειδιού: 2.20
Λεπτοκαρυάς: 2.00
Πυργετού: 2.00
Μακρυχωρίου: 1.40
Μοσχοχωρίου: 4.00
Πελασγίας: 3.50
Αγίας Τριάδας: 1.65
Τραγάνας: 3.90
Θήβας: 3.95
Αφιδνών: 3.35
*Σύνολο: 29:15


*Κείμενο του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/opinions/item/1467-to-bari-kostos-ton-diodion

Αποφασισμένοι για απεργιακές κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί. Τα αιτήματα

Έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, κάθε μορφής, εμφανίζονται οι αυτοκινητιστές ταξί, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι απελπιστική.
Στην ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ τονίζει ότι θα συγκαλέσει γενική συνέλευση, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για την «απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος» και να αποφασιστεί, κατόπιν, η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι:
-Η ασφυκτική φορολόγηση (26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση).
-Η μάστιγα των οφειλών προς  τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη  και πρωτοβάθμιας περίθαλψης  για τους ασφαλισμένους.
-Η ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που, υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, υποκλέπτουν όλο το  ποιοτικό έργο των ταξί είναι μερικά από τα ζητήματα που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση, η διοίκηση του ΣΑΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την οικονομική και φορολογική της πολιτική και υποστηρίζει ότι «είναι ώρα να φύγετε.
Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό τον λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ».

Συνολικές προβολές σελίδας