Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ιόνια Οδός: ξεκινούν σύντομα τα έργα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα

Εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων στην θέση «Παλιοβούνα», που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
 
Όσον αφορά τις εργασίες, έχουν ως βασικό σκοπό τη συγκράτηση των βράχων που προέρχονται από τα ανάντη πρανή και καταλήγουν στο οδόστρωμα της οδού. Με την ολοκλήρωση θα εξασφαλιστεί, σύμφωνα με την περιφέρεια, η ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων και των επιβατών τους.
 

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά

Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαϊου 2014, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
«Οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και της κοινωνίας γενικότερα» τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΝΟ.
Επίσης, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.
  

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξανά στα Βαλκάνια, από Θες/νίκη προς Σκόπια, Βελιγράδι και Σόφια

Με απόφαση της διοίκησης της «ΤραινΟΣΕ» ξαναρχίζουν το Σάββατο 10.5.14, τα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια, Βελιγράδι και Σόφια, που είχαν διακοπεί το 2011.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η απόφαση συνάδει με την νέα αναπτυξιακή πολιτικής της εταιρείας, «πτυχές» της οποίας αποτελούν η αξιοποίηση της θερινής τουριστικής κίνησης, η εξυπηρέτηση των μετακινουμένων φοιτητών και η προσφορά αναβαθμισμένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στον τομέα των διεθνών μεταφορών, με κέντρο της Θεσσαλονίκη, και προς όλες τις βαλκανικές πρωτεύουσες, πέρα από τα οφέλη από την συνεπαγόμενη σύνδεση με την Κεντρική και την Δυτική Ευρώπη.
Ειδικότερα για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Ειδομένης-Σκοπίων-Βελιγραδίου και αντιστρόφως αναφέρονται τα εξής:
-Το δρομολόγιο θα ξεκινά περίπου στις 4 το απόγευμα από την Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 7.55 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15 λεπτά και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 5.30 το πρωί.
-Από το Βελιγράδι το τραίνο θα φεύγει στις 6.45 το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 5 το πρωί. Από εκεί θα αναχωρεί στις 5.15 και θα φτάνει στην Θεσσαλονίκη στις 11.17 το πρωί (τοπική ώρα).
Με την έλευση στο ελληνικό έδαφος (είσοδος στις 10 το πρωί) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης και Πολυκάστρου ως προαστιακός για την μετάβασή τους στην Θεσσαλονίκη. Με την αναχώρηση (4μμ) θα επιστρέφουν στην περιοχή και με μικρό κόμιστρο. 

 

Συνολικές προβολές σελίδας