Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Στρατηγική συνεργασία Cosco και ΟΛΠ με το λιμάνι της Σαγκάης

Με στόχο το λιμάνι του Πειραιά να αποτελέσει τον κόμβο των εμπορευματικών ροών του άξονα «One Belt One Road» (OBOR) και ένα από τα βασικότερα σημεία εμπορικής διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, αναμένεται να υπογραφεί, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, μνημόνιο συνεργασίας από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και την China Cosco Shippping Corporation limited με την Shanghai International Port Group.
Στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπογραφή των MOU θα βρίσκεται ο πρόεδρος της China COSCO ΧU LIRONG και ο πρόεδρος της SIPG Chen Xuyuan.
H Shanghai International Port Group θα υπογράψει ξεχωριστό μνημόνιο συνεργασίας με την Cosco, αλλά και τον ΟΛΠ.
Το λιμάνι τη Σαγκάης διαχειρίζεται περίπου 25,7% του διεθνούς όγκου συναλλαγών στην Κίνα, ενώ περισσότερα από 2.000 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναχωρούν από το λιμάνι κάθε μήνα για διάφορα μέρη του κόσμου.
Εκτός από εμπορευματοκιβώτια, η SIPG λειτουργεί εγκαταστάσεις ξηρού φορτίου και κρουαζιέρας.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-cosco-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%bb%cf%80-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bb/

Σε κυκλοφορία η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Στην κυκλοφορία θα παραδοθεί στις 1/6 το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, με το οποίο ολοκληρώνεται η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “το νέο υπό παράδοση τμήμα, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας.
Στο εν λόγω τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά, όπως ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου, καθώς και η σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων».
Ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων
Με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος.
Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.
Υπενθυμίζεται ότι σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.
Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.
Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.
 Σε δύο φάσεις η παράδοση
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι μέχρι την παράδοση του νέου τμήματος την Πέμπτη και την άρση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία διεξάγεται από την υφιστάμενη Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με περιπορεία του όρους Κλόκοβα, μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας, όπου μέσω προσωρινού κυκλικού κόμβου δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα της Ιόνιας Οδού.
Την Πέμπτη, η παράδοση θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο, προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306.
Κλείνοντας, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Συνολικές προβολές σελίδας