Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

(Νέες) υποσχέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τις ομοσπονδίες φορτηγών ΔΧ

Την αντίδραση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών , Μ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε η ανακοίνωση ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ.

Οι ομοσπονδίες ιδιοκτητών ΦΔΧ, όπως ΠΣΧEΜ, ΠΟΕΜΙΦΑ, ΟΦΑΒΕ, ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς και Δυτ. Μακεδονίας, ομοσπονδία 531/70 και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε κοινή τους επιστολή, επικρίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στην Φθιώτιδα, αλλά και την γενικότερη στάση του στο θέμα των διοδίων. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει τα εξής:

«Οι μακροσκελείς ανακοινώσεις, οι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα:

-Η διέλευση των φορτηγών από το παράπλευρο δίκτυο έχει προκαλέσει σοβαρά τροχαία ατυχήματα και είναι μόνιμη πηγή κινδύνου για την οδική ασφάλεια.

-Οι δημόσιες αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο, απαγορεύοντας την διέλευση βαρέων οχημάτων από οικισμούς και κατοικημένες περιοχές.

-Το οδόστρωμα του δικτύου καθημερινά καταπονείται και καταστρέφεται από αυτές τις διελεύσεις, δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους για τους ίδιους τους οδηγούς, τα οχήματα τους, καθώς και τους υπόλοιπους τοπικούς χρήστες του δικτύου.

-Το Υπουργείο και προσωπικά ο Υπουργός θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα αιτήματα των μεταφορέων, που θεωρούν νόμιμα και απολύτως εύλογα: την επαναφορά της φορτωτικής, την ενίσχυση των ελέγχων, την πίεση για προσφορές στις τιμές των διοδίων, την διεύρυνση του ωραρίου. Οι επαγγελματίες μεταφορείς υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και η πολιτεία τους συνδράμει και θα συνεχίσει.

Με την ίδια βούληση όμως, το Υπουργείο και ο Υπουργός θα επιμείνουν στην τήρηση του νόμου και σε ότι αφορά τις διελεύσεις από το παράπλευρο δίκτυο. Η νομιμότητα ισχύει παντού και το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω απ΄ όλα παντού».

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8889-nees-yposxeseis-tou-mixali-xrysoxoidi-pros-tis-omospondies-fortigon-dx.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας