Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παράβαση διοδίων: Πρόστιμο 200€ και αφαίρεση πινακίδων

Σε ισχύ τίθενται τα μέτρα της ελληνικής αστυνομίας για τους παραβάτες των σταθμών διοδίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιείται ότι από την Τετάρτη 5/2/2014 και ώρα 00:01 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι κάμερες καταγραφής παραβάσεων στην Εθνική οδών Αθηνών-Κορίνθου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αστυνομία, η ενεργοποίηση των «Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών» προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής τέλους διοδίων θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα στους εξής σταθμούς:
-Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
-Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
-Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης, ρεύματα κυκλοφορίας προς Αθήνα και προς Κόρινθο.
Το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης αγγίζει τα 2οο€ ενώ θα αφαιρούνται για 20 μέρες τόσο το δίπλωμα του οδηγού όσο και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μαζί με τις πινακίδες.

 

Απ. Κενανίδης, ΟΦΑΕ: Τα αλλοδαπά φορτηγά έχουν υποκλέψει το 70% του έργου

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης , κατά τη διάρκειας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, παρά το γεγονός ότι η κρίση παραμένει και πολλά από τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο παραμένουν άλυτα, εντούτοις αισιοδοξεί ότι μπορεί η κατάσταση στον κλάδο και γενικότερα στην οικονομία, να βελτιωθεί. Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ έκανε ένας σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και προσδιόρισε τους στόχους για το 2014.
Στην κορυφή αυτών είναι η προσπάθεια που καταλάβει η Ομοσπονδία, προκειμένου να μειωθούν ή αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, με την πάταξη της παράνομης μεταφοράς, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα την δραματική συρρίκνωση του μεταφορικού έργου για τους Έλληνες αυτοκινητιστές.
«Το 50% του στόλου, όλων των φορτηγών, είναι ανενεργό. Τα αλλοδαπά έχουν υποκλέψει το 70% του έργου μας», ανέφερε ο κ. Κενανίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι οδικοί μεταφορείς έχουν συμπιέσει, στο μέγιστο βαθμό, τα τιμολόγιά τους, κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. 

Σε λειτουργία οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες σε διόδια στην Αθηνών-Κορίνθου

Σε λειτουργία τίθενται από τα μεσάνυχτα οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες σε διόδια στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.
Οι κάμερες θα φωτογραφίζουν όσους δεν πληρώνουν και στη συνέχεια θα τούς αποστέλλεται το πρόστιμο στο σπίτι.
Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν στις 00.01΄στα εξης σημεία:
-Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.
-Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
-Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες. 

Συνολικές προβολές σελίδας