Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για ηλεκτρονικές διαφημίσεις στα ταξί. Απόφαση του ΥΜΕ

Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών επετράπη στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα η τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων.

Οι διαφημίσεις αυτές, θα πρέπει να προωθούν μόνο εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, το δε περιεχόμενό τους να είναι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις λοιπές περί διαφημίσεων γενικά διατάξεων και οπωσδήποτε να μην είναι πολιτικού ή μη καλαίσθητου περιεχομένου και να μην αντιβαίνει στα χρηστά ήθη.

Με την ρύθμιση αυτή, επεκτείνεται ο τομέας των διαφημίσεων και γενικά επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/mmm/item/8470-anoikse-o-dromos-gia-ilektronikes-diafimiseis-sta-taksi-apofasi-tou-yme.html

Ενεκρίθη η έκδοση ομολογιακού δανείου 50 εκατ. για την Attica (BlueStar, Superfast)

Η Attica AE Συμμετοχών ανακοινώνει ότι, την 28η Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.448.789 Μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,45% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αφού ενημερώθηκε σχετικά έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβεί στην έκδοση Ομολογιακού δανείου έως Ευρώ 50 εκατομμύρια, μετατρέψιμου σε νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας, το οποίο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση του ως άνω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συμπεριλαμβανομένου ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: α) της διάρκειας του δανείου, β) του ποσού του δανείου, γ) του εύρους του λόγου μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές δ) του χρόνου και της μεθόδου άσκησης του δικαιώματος μετατροπής, καθώς και όλων των λοιπών απαιτούμενων όρων ώστε να υλοποιηθεί η έκδοση και τυχόν μετατροπή του σε νέες μετοχές της Εταιρίας καθώς και η εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανάλογα με την συμφωνία που θα επιτευχθεί τελικώς.

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 171.448.789, ήτοι ποσοστό 89,45% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Ψήφισαν: Υπέρ 171.335.630 (89,40% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου), Κατά 113.159 (0,05% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου), Λευκά / Αποχή 0.

2. Ενέκρινε την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην έκδοση του ως άνω Ομολογιακού Δανείου μετατρέψιμου σε νέες κοινές ονομαστικές.

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 171.448.789, ήτοι ποσοστό 89,45% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Ψήφισαν: Υπέρ 171.335.630 (89,40% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου), Κατά 113.159 (0,05% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου), Λευκά / Αποχή 0.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/8477-enekrithi-i-ekdosi-omologiakoy-daneiou-50-ekat-gia-tin-attica-bluestar-superfast.html

Ομάδα Εργασίας για ενσωμάτωση των συμφωνιών ADR, RID στην ελληνική νομοθεσία



Με απόφαση του υφ. Mεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου συγκροτήθηκε , στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση, μετάφραση και ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των συμφωνιών ADR και RID, συμφωνίες οι οποίες ρυθμίζουν τη μεταφορά επικινδύνων εμπορευμάτων, με οδικά και σιδηροδρομικά μέσα, για τα έτη 2013 και 2015.

H Σύσταση της Ομάδας αυτής, η οποία αποτελείται από υπαλλήλους γνώστες των υπόψη συμφωνιών, έχει ως στόχο την αποφυγή της ανάθεσης του έργου σε εξωτερικούς φορείς, όπως συνέβαινε κατά τα προηγούμενα έτη, εκμηδενίζοντας έτσι τις κρατικές δαπάνες για το σκοπό αυτό, καθώς η αμοιβή της Ομάδας Εργασίας δεν θα ξεπερνά το ποσό της επιχορήγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεπώς, δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8481-omada-ergasias-gia-ensomatosi-ton-symfonion-adr-rid-stin-elliniki-nomothesia.html

Διανοίχτηκε και η τελευταία σήραγγα στο Μαλιακός–Κλειδί. Εξοικονόμηση 30 λεπτών



Ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, η διάνοιξη και στους δύο κλάδους της τρίτης και τελευταίας Σήραγγας (Τ3) του Έργου Μαλιακός – Κλειδί, στην περιοχή Πλαταμώνα – Σκοτίνας, ολοκληρώνοντας έτσι το δυσκολότερο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, σύμφωνα με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». 

Η Σήραγγα Τ3 μήκους 2,7 χιλιομέτρων «ξετρύπησε» στις 13/7/2014, μετά από τρία χρόνια, εντατικών εργασιών από το προσωπικό των εταιριών κατασκευής της.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση σε κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος (στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015), η εξοικονόμηση για τους οδηγούς θα ξεπερνά τη μισή ώρα, αφού θα παρακάμπτονται οι στροφές του Πλαταμώνα και η κοιλάδα των Τεμπών. 

Οι εργασίες στην Σήραγγα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2008 και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα, στο Νότιο μέτωπο από την Εταιρεία J&P/ABAΞ και στο Βόρειο Μέτωπο από την κοινοπραξία Ολυμπία, αποτελούμενη από τις εταιρείες HOCHTIEF και ΑΚΤΩΡ.

Τα χαρακτηριστικά της σήραγγας Τ3

Η Σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, έναν για κάθε κατεύθυνση κυκλοφορίας, μήκους 2,7 χιλιομέτρων ο καθένας. Ο κάθε κλάδος έχει συνολικό πλάτος 14,8 μέτρα, θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και συνεχή Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,75 μέτρα.

Για την κατασκευή της Σήραγγας εργάστηκαν περίπου 400 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως χειριστές μηχανημάτων, σιδεράδες, καλουπατζήδες, εργάτες, εργοδηγοί, μηχανικοί κλπ.

Η εκσκαφή της Σήραγγας έγινε στο μεγαλύτερο μήκος της με μηχανικά μέσα, λόγω του σαθρού εδάφους, χωρίς δηλαδή χρήση εκρηκτικών. Οι εργασίες εκσκαφής έχουν συνολικό όγκο πάνω από 650.000 κυβικά μέτρα.

Για την τελική επένδυση, η οποία έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 84%, χρησιμοποιήθηκαν έως σήμερα πάνω από 100.000 κυβικά σκυροδέματος (όσο δηλαδή περίπου απαιτείται για την κατασκευή 1500 μονοκατοικιών). Οι εργασίες τελικής επένδυσης θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2014.

Συνολικά στο Έργο Μαλιακός – Κλειδί διανοίχθηκαν 3 δίδυμες σήραγγες, η Τ1 μήκους 2 χλμ που βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών, η Τ2 μήκους 6 χλμ (η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων) η οποία παρακάμπτει ολόκληρη την Κοιλάδα των Τεμπών και η Τ3 μήκους 2,7 χλμ στο τμήμα Πλαταμώνας - Σκοτίνα, επιτυγχάνοντας έτσι διάνοιξη 6 κλάδων σηράγγων συνολικού μήκους 21,2 χλμ.

Η ολοκλήρωση των έργων στα τέλη του 2015

Η συνολική πρόοδος των εργασιών του Έργου Μαλιακός – Κλειδί ανέρχεται στο τέλος Ιουνίου 2014 στο 81%. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. έχει αναλάβει να ολοκληρώσει ένα νευραλγικό Έργο που στόχο του έχει να εξαλείψει τα τελευταία επικίνδυνα σημεία της οδικής σύνδεσης Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

«Ένα έργο πολύ μεγάλης Εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.  

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/8485-dianoixtike-kai-i-teleftaia-siragga-sto-maliakos-kleidi-eksoikonomisi-30-lepton.html

Δωρεάν συμβουλές σε μικρές μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις

Δωρεάν συμβουλές μπορούν να έχουν μικρές μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων, αλλά και όσες παρέχουν υπηρεσίες και εδρεύουν επίσης στο Λεκανοπέδιο.

Πρόκειται για συμβουλευτικές δράσεις που παρέχουν το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να έχουν από ειδικούς πληροφόρηση για θέματα μάρκετινγκ, εκπόνησης επιχειρηματικού σχεδίου, χρηματοδότησης, εξαγωγών, φορολογικών κ.λπ.

Οι παρεχόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες θα διαρκούν περίπου 3 μήνες από την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ/ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ και της ωφελούμενης επιχείρησης.

Οι επιτόπιες επισκέψεις στην επιχείρηση είναι κατ' ελάχιστον τέσσερις και ορίζονται ως εξής:

1η επίσκεψη: Συνάντηση γνωριμίας και διαγνωστική εργασία για τον εντοπισμό των βασικών προβλημάτων της επιχείρησης.

2η επίσκεψη: Προσδιορισμός και ιεράρχηση των αναγκών που θα εξυπηρετηθούν, καθορισμός στόχων υποστήριξης και προγραμματισμός ενεργειών για την επίλυση των προβλημάτων.

3η επίσκεψη: Υποστήριξη των αναγκών όπως έχουν προσδιοριστεί από τη 2η επίσκεψη.

4η επίσκεψη: Παρουσίαση προτάσεων βελτίωσης, μελετών/σχεδίων κ.ο.κ. στην επιχείρηση.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Αθήνας, στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας (βάσει βεβαίωσης έναρξης δραστηριότητας και τελευταίας τροποποίησης από ΔΟΥ) και λειτουργούν με μια από τις παρακάτω νομικές μορφές:

Ατομική Επιχείρηση, Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.), Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε), Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.), Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) και δεν δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης δικαιόχρησης (franchising).

Θεματικά πεδία

Οι κατηγορίες και τα θεματικά πεδία συμβουλευτικής υποστήριξης αναλύονται ως εξής:

-Προώθηση πωλήσεων - Θεματικά πεδία: σύνταξη σχεδίου μάρκετινγκ/προβολής, εκπόνηση μελέτης αγοράς εσωτερικού/ προοπτικών κλάδου, μελέτης ανταγωνισμού κ.ά.

-Οργάνωση - Βιωσιμότητα - Θεματικά πεδία: εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας, υποστήριξη στην αναδιοργάνωση/ διοίκηση επιχείρησης κ.ά.

-Ρευστότητα - Χρηματοδότηση - Θεματικά πεδία: επιχειρηματικός δανεισμός, βελτίωση όρων δανεισμού, πληροφόρηση/υποστήριξη για προγράμματα χρηματοδότησης κ.ά.

-Εξωστρέφεια - Εξαγωγές - Θεματικά πεδία: μελέτη αγοράς εξωτερικού, οδηγός / βήματα εξαγωγικής δραστηριότητας, δικτύωση επιχείρησης κ.ά.

-Υποστήριξη - Θεματικά πεδία: φορολογικά ζητήματα, ασφαλιστικά/εργοδοτικά ζητήματα, θέματα μεταβίβασης / διαδοχής επιχείρησης, θέματα πληροφορικής, θέματα ποιότητας, ασφάλειας τροφίμων (ISO, HACCP κ.ά.) κ.ά.

Κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην αίτηση που επισυνάπτεται μέχρι δύο από τις πέντε κατηγορίες υποστήριξης.

Πού θα απευθυνθώ

Στους συντονιστές του Εργου κ. Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη και κ. Τζουλιάνα Κοντίνη από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 210-8846852 εσωτ. 403-404, και στο e-mail protopapadakis@imegsevee.gr και contini@imegsevee.gr, και στην κ. Ηλέκτρα Παύλου από το ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ στο τηλέφωνο 210-3259170. 

Συνολικές προβολές σελίδας