Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΣΧΕΜ στο ΥΠΟΙΚ για το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΦΚ στο diesel

Επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη απέστειλε το ΠΣΧΕΜ, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε τυχόν αύξηση του ΕΦΚ στο diesel.
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, «οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης είναι ανάστατοι, διαβάζοντας ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης για να κλείσει η διαπραγμάτευση, μεταξύ των προτάσεων, είναι και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο DIESEL.
Πρέπει να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι, με τον έμμεσο φόρο της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου, αυξάνει το κόστος στο σύνολο των καταναλωτικών αγαθών ήτοι Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, Βιοτεχνικών Βιομηχανικών και γενικά ότι παράγεται και μεταφέρεται, επιβαρύνοντας το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Κυρίως όμως, επιβαρύνονται οι μεταφορείς και ιδιαίτερα ο Κλάδος των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών ο οποίος έχει καταστραφεί οικονομικά, τόσο από την άναρχη, χωρίς καμία μελέτη απελευθέρωση, που πραγματοποιήθηκε το 2010, με την ψήφιση του Νόμου 3887/10, που απαξίωσε πλήρως το επάγγελμα και μηδένισε την αξία της άδειας, που το κράτος μας επέβαλλε να αγοράσουμε, όσο και από την μείωση του μεταφορικού έργου, σε ποσοστό άνω του 50%, λόγω της οικονομικής ύφεσης, αφήνοντας άνεργους πάνω από τους μισούς μεταφορείς Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης.
Επομένως, η όποια αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης βάζει ταφόπλακα στον ήδη καθημαγμένο Κλάδο των Εμπορευματικών Μεταφορών Δημόσιας Χρήσης και η μόνη διέξοδος είναι πλέον η ακινητοποίηση όλων των Φορτηγών Δ.Χ.».

Συνολικές προβολές σελίδας