Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ξυλόκαστρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα της Ολυμπίας Οδού. Στο πλαίσιο εργασιών κατεδάφισης Κάτω Διάβασης που βρίσκεται εντός της περιοχής του Α/Κ Ξυλοκάστρου, περί τη ΧΘ 120+285 της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών, από τις 15:00 απογευματινή της Τετάρτης 8/10 έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/10, θα διακοπούν οι ακόλουθες κινήσεις που εξυπηρετούνται από τον κόμβο Ξυλοκάστρου:
-    από Αθήνα προς Τρίκαλα
-    από Πάτρα προς Ξυλόκαστρο
-    από Ξυλόκαστρο προς Αθήνα
-    από Τρίκαλα προς Πάτρα
-    από/προς Ξυλόκαστρο/Τρίκαλα
οι οποίες και θα εκτελούνται μέσω των γειτονικών κόμβων Κιάτου και Δερβενίου, της Παλαιάς Εθνικής Οδού και του τοπικού οδικού δικτύου.

Κατά τα λοιπά, καθ’ όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κυκλοφορία επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών δεν θα επηρεάζεται και θα διεξάγεται κανονικά.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εργασίες εκτελούνται από τον αρμόδιο τοπικό Κατασκευαστή (OLYMPIA JV, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Καλό θα ήταν οι οδηγοί που θα κινούνται στην περιοχή να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.


Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/olumpia-odos/item/27055-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης-Κων/πολης ζητά ο Τζιτζικώστας



Την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών, εξέφρασε στο γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Tugrul Biltekin, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κυριάρχησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση σε ζητήματα επιχειρηματικής δραστηριότητας, εμπορίου, εξαγωγών, τουρισμού, πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Κεντρική Μακεδονία και σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών συνεργασιών, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα στήριξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόξενος συμφώνησε για την υιοθέτηση κοινών δράσεων και συνεργιών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος, με έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό, το εμπόριο και την υγεία.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9091-tin-aktoploiki-syndesi-thessalonikis-smyrnis-kon-polis-zita-o-tzitzikostas.html

Μνημόνιο συνεργασίας συνάπτουν οι λιμένες Αλεξανδρούπολης και Αλεξάνδρειας

Με στόχο την υλοποίηση μιας σειράς κοινών δράσεων στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς και της λιμενικής βιομηχανίας ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξάνδρειας Αιγύπτου θα προβούν στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία των διοικήσεων των δύο φορέων έχει σαν γνώμονα τον κοινό στόχο για εξωστρέφεια, την προώθηση της ανάπτυξης διμερούς επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας βάσει των αρχών αμοιβαίου οφέλους και με σκοπό την ενδυνάμωση σχέσεων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η προπαρασκευαστική σύσκεψη για την προετοιμασία της 8ης συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου – Κάιρο στην οποία συμμετείχε και ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ετέθησαν ζητήματα που άπτονται της προώθησης ανταλλαγής πληροφοριών, της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, προκειμένου να αυξηθεί η εμπορική ανταλλαγή και των δύο λιμένων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης κατακτά νέο ρόλο στο μεταβαλλόμενο οικονομικό στερέωμα με την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9090-mnimonio-synergasias-synaptoun-oi-limenes-aleksandroypolis-kai-aleksandreias.html

Nέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων

Οι αρχαιρεσίες της 6ης Οκτωβρίου 2014 στην Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας ανέδειξαν ένα νέο και πολυσυμμετοχικό διοικητικό συμβούλιο. Νέος πρόεδρος της ΕΝΟΕ εκλέχθηκε ο επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Άγγελος Παντουβάκης.

Ο δρ. Παντουβάκης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου έλαβε MBA από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διοίκηση και το μάρκετινγκ ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ο δρ. Παντουβάκης έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων και έχει αναλάβει θέσεις διοικητικής ευθύνης στο χώρο των τραπεζών, της υγείας και της ναυτιλίας.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ απαρτίζουν οι ακόλουθοι: Αντιπρόεδρος της ΕΝΟΕ ορίσθηκε ο καθηγητής Εμμανουήλ Καβουσανός (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και γραμματέας ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Λυρίδης (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).  Ταμίας της Ένωσης ανέλαβε ο δρ. Γεώργιος Βαγγέλας, ναυτιλιακός οικονομολόγος.

Ως Μέλη του Δ.Σ. συμμετέχουν: Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), κ. Σπύρος Βουγιούς (ALBA Graduate Business School) και κ. Ισίδωρος Καραμαούνας (Τhenamaris (Ships Management) Inc).

Η ΕΝΟΕ αποτελεί ένα σημαντικό και δραστήριο think tank για τη ναυτιλιακή οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα. Μέλη της είναι τόσο ακαδημαϊκοί ερευνητές και έγκριτοι ναυτιλιακοί οικονομολόγοι όσο και επιφανή στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Στις εργασίες και στις δραστηριότητες της ΕΝΟΕ συμμετέχουν φοιτητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας με γνωστικό αντικείμενο τη ναυτιλιακή οικονομική επιστήμη.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9079-neo-dioikitiko-symvoylio-stin-enosi-naftiliakon-oikonomologon.html

Συνολικές προβολές σελίδας