Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ ΠΝΟ και υπουργού Ναυτιλίας για την ΣΣΕ

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, ο πρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Νταλακογιώργος, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε «μαύρη ανασφάλιστη εργασία στα πλοία», αλλά και στον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 που, όπως σημείωσε, έδωσε τη χαριστική βολή στις συντάξεις.
Το ίδιο ισχύει, πρόσθεσε, και για τα υπόλοιπα μέτρα, με τα οποία «για άλλη μια φορά πλήττουν μονομερώς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα».
Επίσης, υπογράμμισε ότι σημειώνεται συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της ισχύουσας ναυτικής νομοθεσίας και των ΣΣΕ, με αποτέλεσμα τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών να καταπατούνται ασύστολα και σε γενικευμένη κλίμακα.
«Στην απάντησή του ο κ. Κουρουμπλής», επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή της, «αναφορικά με το κοινωνικοασφαλιστικό παρέπεμψε για απάντηση στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο, με τον οποίο θα έχει επικοινωνία και ακολούθως θα απαντήσει στους εκπροσώπους της ΠΝΟ και των Ναυτεργατικών Σωματείων.
Για τα επίμαχα εργασιακά προβλήματα δεν έδωσε καμία απάντηση, ενώ σχετικά με την απόπειρα υπονόμευσης της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία επανέφερε το γερμανικό μοντέλο που αφορά τους χαμηλόμισθους αλλοδαπούς ναυτικούς στα πλοία του δεύτερου γερμανικού νηολογίου και επιφυλάσσοντας την ίδια μεταχείριση και στους Έλληνες ναυτεργάτες»,
Τέλος, σημειώνει η ΠΕΝΕΝ, «ο υπουργός δεν έδωσε καμιά θετική απάντηση για την κατάργηση των μειωμένων συνθέσεων που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4150/2013 και υλοποιήθηκαν με σχετικές υπουργικές αποφάσεις του τότε υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη».

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%cf%8d-%cf%80%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b1/

Συνολικές προβολές σελίδας