Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Κόμβου του Ρίου

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 από τις 17:00 το απόγευμα έως το αργότερο τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαΐου, θα εφαρμοστούν στην περιοχή του Κόμβου Ρίου οι κάτωθι ευρείες ρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία με κατεύθυνση:

-      από Αθήνα προς Πάτρα/Πύργο θα εκτρέπεται μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου του Ρίου προς Γέφυρα (ΧΘ 206), θα κατευθύνεται προς την αποβάθρα των ferry boat όπου μέσω της οδού Σώμερσετ και εν συνεχεία του κλάδου εισόδου του κόμβου Ρίου θα εισέρχεται ξανά στη ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Πάτρα

-      από Πάτρα/Πύργο προς Αθήνα θα εκτρέπεται μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου του Ρίου (ΧΘ 206,6) προς την Παλαιά Εθνική Οδό και θα εισέρχεται μέσω του κλάδου εισόδου πριν το Σταθμό Διοδίων του Ρίου

-      από τη Γέφυρα και την αποβάθρα των ferry boats με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπεται μέσω του κλάδου εισόδου του κόμβου του Ρίου προς Πάτρα και θα αναστρέφει προς Αθήνα μέσω του κόμβου με την οδό Διοδώρου στην είσοδο της πόλης των Πατρών

όπως φαίνεται στα συνημμένα σχηματικά διαγράμματα.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την ασφαλή κατεδάφιση Γέφυρας περί τη ΧΘ 206,250 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (J&P, μέλος της  Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Συνιστάται στους οδηγούς να αποφύγουν, ει δυνατόν, τις μετακινήσεις τους, στο ανωτέρω χρονικά διάστημα και τμήμα του οδικού δικτύου.

Όσοι χρειαστεί να διέλθουν από την περιοχή, τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τους παρακαλούμε να συμμορφώνονται προς τη σχετική προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς και να δείξουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/olumpia-odos/item/30288-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Ιόνια Οδός: Ξεκινά επίσημα στις 19 Μάη η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας

Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός» ξεκινούν την Τρίτη 19 Μαΐου από το μέτωπο εισόδου (περιοχή Ρίζας).

Για τις ανάγκες της διάνοιξης θα πραγματοποιούνται ελεγχόμενες ανατινάξεις εντός της σήραγγας, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, για τις οποίες οι κάτοικοι θα ενημερώνονται μέσω ηχητικής ειδοποίησης ως εξής:

-      Προετοιμασία ανατίναξης: 3 σύντομοι ήχοι σειρήνας, διάρκειας 5 δευτερολέπτων, ανά 5 δευτερόλεπτα θα ηχούν 15 λεπτά πριν από κάθε ελεγχόμενη ανατίναξη.

-      Έναρξη ανατίναξης: ένας παρατεταμένος ήχος σειρήνας, διάρκειας 10 δευτερολέπτων θα ηχεί πριν από κάθε ελεγχόμενη ανατίναξη.

Οι ηχητικές ειδοποιήσεις θα λάβουν τέλος όταν η διάνοιξη αποκτήσει ικανό μήκος, ούτως ώστε οι όποιες ελεγχόμενες ανατινάξεις να μη δημιουργούν ηχητική όχληση στις πλησιέστερες περιοχές.

Κύριος στόχος μας είναι πάντα, οι κατασκευαστικές εργασίες να δημιουργούν την ελάχιστη δυνατή όχληση στους μόνιμους κατοίκους. Με αίσθημα ευθύνης προς τις τοπικές κοινωνίες, έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται οι παρακάτω επιπλέον δράσεις:

    Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σχετικά με τις ηχητικές ειδοποιήσεις πλησίον του έργου και σε πλήθος επιπλέων σημείων.
    Διανομή επεξηγηματικών φυλλαδίων σχετικά με τις ηχητικές ειδοποιήσεις στους πλησιέστερους οικισμούς Ρίζας και Μακύνειας.
    Εγκατάσταση ηχοπετασμάτων στα μέτωπα των κλάδων της σήραγγας για μείωση της ηχητικής όχλησης.
    Τοποθέτηση δονησιογράφων και ολοήμερη καταγραφή των φυσικών θορύβων και των θορύβων κυκλοφορίας της Ε.Ο. στις πλησιέστερες κατοικίες.

Η Νέα Οδός, ευχαριστεί θερμά τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για την κατανόηση.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/ionia-odos/item/30271-%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-19-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%82

O γερμανικός Τύπος ασχολείται με την πώληση του ΟΛΠ, με διαφορετικές κριτικές

Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.
«Και όμως η Ελλάδα πουλά» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι, αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα προφανώς υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.
Την ίδια εκτίμηση κάνει και η Frankfurter Allgemeine, η οποία προσθέτει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.
Πιο σκληρό τόνο υιοθετούν η Rheinische Post, η οποία γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα «ασημικά» της για να αντιμετωπίσει την κρίση, και το Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της».
Σύμφωνα με το Spiegel, η πώληση του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.


Συνολικές προβολές σελίδας