Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Διάθεση «Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος» στα τουριστικά λεωφορεία από ΓΕΠΟΕΤ

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ( ΓΕΠΟΕΤ ) ανακοινώνει στον Τύπο, στους τουριστικούς φορείς, στις Ενώσεις-μέλη της, στα τουριστικά γραφεία και στις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων της χώρας, καθώς και στον τελικό καταναλωτή, που είναι και ο αποδέκτης των υπηρεσιών τουριστικών μεταφορών, ότι εκδόθηκε, από τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, η υπ' αριθμ. Γ456/οικ.34722/2689/14 (ΦΕΚ Β' 1782) απόφαση έναρξης διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος από τη ΓΕΠΟΕΤ, σε συνέχεια της υπ' αριθμ. Γ456/34931/3345/13 (ΦΕΚ Β' 2257) προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος Τουριστικών Λεωφορείων, το οποίο θεσπίστηκε με το Νόμο 4070/2012.
Το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα συνιστά πιστοποίηση της γνησιότητας και νομιμότητας του τουριστικού λεωφορείου και πλήρους ταύτισης μεταξύ των στοιχείων της άδειας κυκλοφορίας που αυτό φέρει και των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του, με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο και την προστασία της ασφάλειας των επιβατών.
Φορέας αποκλειστικής και πανελλαδικής χορήγησης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος -το οποίο είναι υποχρεωτικό για το σύνολο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας- είναι η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Η προμήθεια του σήματος γίνεται απευθείας από τα γραφεία της ΓΕΠΟΕΤ κατόπιν επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερόμενου και ως ημερομηνία έναρξης διάθεσης αυτού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2014.
Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έχουν περιθώριο ενός έτους για την προμήθεια του σήματος. Μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου 2015 δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου ΚΤΕΟ χωρίς την ύπαρξη σήματος σε ισχύ και σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες).
Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική διαδικασία χορήγησης του σήματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ή καλώντας στο τηλέφωνο της Γραμματείας 2109245120.  

Συνεργασία της Cargo Group Services με την Orian Information Systems

Τη διεύρυνση και βελτιστοποίηση της υπηρεσίας «Τελωνειακών Απλουστευμένων Διαδικασιών» , μέσω της πλήρους αυτοματοποίησης της όλης διαδικασίας, υπηρετεί η συνεργασία της εταιρείας Cargo Group Services με την εξειδικευμένη στο χώρο του τελωνειακού λογισμικού Orian Information Systems.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον όρο «απλουστευμένες διαδικασίες» περιγράφεται η υπαγωγή προϊόντων προς εισαγωγή ή εξαγωγή σε συγκεκριμένο τελωνειακό καθεστώς που τους επιτρέπει την καταβολή δασμών και φόρων συγκεντρωτικά, μία φορά το μήνα.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αναγνωρίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών την 01.01.2014 ως δυνατότητα επιλεγμένων παρόχων υπηρεσιών στο χώρο των μεταφορών και των Τελωνείων, με γνώμονα τον καλύτερο προγραμματισμό χρηματοροών, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου των διαδικασιών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. 
Οι πάροχοι της εν λόγω διαδικασίας επιλέγονται βάσει του ιστορικού τελωνειακής συμμόρφωσης, της αξιολόγησης του συστήματος διαχείρισης εμπορικών και μεταφορικών καταχωρίσεων και της χρηματοπιστωτικής τους φερεγγυότητας.
Στο ξεκίνημα και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιαίτερα της 19ης Διεύθυνσης καθώς και του Τελωνείου Ελευσίνας, που από την πλευρά τους, καθημερινά φροντίζουν για την βελτιστοποίηση των διαδικασιώνπου ακολουθούνται σε θέματα μεταφορών και εκτελωνισμών.
Η Cargo Group Services, με πιστοποίηση ΑΕΟ/ΕΟΦ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για Τελωνειακές Απλουστεύσεις / Ασφάλεια & Προστασία, είναι η πρώτη εταιρεία μεταφορών που εκκίνησε στη χώρα μας την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Φορτίων που προσφέρει στους πελάτες της.

Η συνεργασία με την Orian Information Systems και σε ό,τι αφορά στις ανάγκες της υπηρεσίας «Τελωνειακών Απλουστευμένων Διαδικασιών» εγγυάται την περαιτέρω απλοποίηση κάθε έργου εισαγωγής - εξαγωγής, αναβαθμίζοντας την ολοκληρωμένη διαδικασία διαχείρισης μεταφοράς, αποθήκευσης και εκτελωνισμού.
«Έχοντας πρώτοι από όλους εισάγει την έννοια και υπηρεσία της ολοκληρωμένης διαχείρισης φορτίου, στην ελληνική αγορά, τώρα με την Orian προχωράμε στην καινοτόμο προσέγγιση της λύσης που παρέχουν οι απλουστευμένες διαδικασίες εκτελωνισμού κατά τρόπο που μεγιστοποιούν το όφελος των πελατών μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που σταδιακά αρχίζουν να διαφαίνονται και το σημαντικότερο διασφαλίζοντας στο μέγιστο τα δημόσια έσοδα », σημείωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της Cargo Group Services, κ. Σπύρος Καλούσης.
Κοινό τόπο των δύο εταιρειών αποτελεί η αντίληψη πως οι δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της τελευταίας πενταετίας έχουν επηρεάσει καταλυτικά την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δημιουργώντας ένα αντίξοο περιβάλλον, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα και σημαντικές ευκαιρίες. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο τομέας των μεταφορών και εκτελωνισμών της χώρας, παρά το σημαντικό πλήγμα που έχει δεχθεί συνολικά, οφείλει να συνεχίσει να επενδύει σε λύσεις καινοτόμες. Η χρήση ψηφιακών υπηρεσιών από τη ΓΓΠΣ, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση των τελωνειακών διαδικασιών, δημιουργεί πλέον τη δυνατότητα να απλοποιηθεί ουσιαστικά ο εκτελωνισμός εμπορευμάτων. 
Μια εξέλιξη που η Cargo Group Services σε συνεργασία με την Orian Information Systems αξιοποιεί και μεταφράζει σε εξειδικευμένη υπηρεσία προς τους πελάτες της. 

Συνολικές προβολές σελίδας