Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Εξετάσεις για απόκτηση ή ανανέωση πιστοποιητικού οδηγών ADR



Εξετάσεις για απόκτηση ή ανανέωση πιστοποιητικού οδηγών ADR

 Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει τη διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων της 3ης περιόδου του 2015 για την απόκτηση - ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων A.D.R.

 Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 στην Α΄ συνεδριακή αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πειραιά & Νήσων, επί των οδών Ερμουπόλεως 38 & Πηλίου.


Οι Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.Ε. θα πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση τις συγκεντρωτικές καταστάσεις των υποψηφίων οδηγών που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις και τα λοιπά οριζόμενα από την κείμενη νομοθεσία δικαιολογητικά , αποκλειστικά έως την Πέμπτη 7 Μαϊου 2015.

Για την εφαρμογή των όσων αναφέρονται στα 8 & 9 σχετικά θα πρέπει μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά να κατατίθενται επιπλέον ευκρινή φωτοαντίγραφα της άδειας οδήγησης των υποψηφίων και της αστυνομικής ταυτότητάς τους ή κατά περίπτωση της ταυτότητας ομογενούς ή του διαβατηρίου & της άδειας διαμονής τους. Για τους υποψηφίους της κατηγορίας ανανέωσης ή επέκτασης πιστοποιητικού adr οδηγού θα κατατίθεται και φωτοαντίγραφο του ισχύοντος πιστοποιητικού.

Οι τελικές συγκεντρωτικές καταστάσεις των υποψηφίων οδηγών θα αποστέλλονται και σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mailto:constantinos.agas@patt.gov.gr . Οι ερωτήσεις των ερωτηματολογίων για κάθε κατηγορία εξέτασης, επιλέγονται από τα αντίστοιχα μέρη του εγχειριδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων «Οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων» [ISBN: 978-960-87771-7-0] σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα (10) & (11) σχετικά. Οι αναφερόμενες εγκύκλιοι μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Υπ.Υ.Με.Δι. (www.yme.gov.gr) στη διαδρομή Μεταφορές » Οδική Ασφάλεια » Οδηγοί Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) » Νομοθεσία/Εγκύκλιοι (http://www.yme.gov.gr/?getwhat=1&oid=1464&id=&tid=1601)

Το εγχειρίδιο διατίθεται από την Διεύθυνση Μεταφορών-Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Π.Ε Πειραιώς & Νήσων έναντι του χρηματικού αντιτίμου των 5 ευρώ σύμφωνα με την κυα Α110/11017/1509/4-2-2014 (ΦΕΚ Β’501/2014). Επίσης, διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (www.yme.gov.gr) στην διαδρομή: Μεταφορές> Οδική Ασφάλεια > Οδηγοί Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) [http://www.yme.gov.gr/pdf/ADR_manual.pdf ].

Η Δ/νση Μετ/ρων & Επικ/νιών Π.Ε. Πειραιά & Νήσων δύναται να τροποποιήσει τον προγραμματισμό των εξετάσεων, ως προς τις ώρες εξέτασης ανά κατηγορία, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων και τις υπηρεσιακές ανάγκες που θα προκύψουν, με σχετική αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου της Δ/νσης που θα εκδοθεί τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την καθορισμένη, με την απόφαση αυτή ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων. Η τροποποιημένη απόφαση θα τύχει δημοσιοποίησης όμοιας της παρούσας.

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους κατά την ημέρα των εξετάσεων:
α. Την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/99,ΦΕΚ99,τΑ)
β. Την βεβαίωση εγγραφής τους (για πολίτες από κράτος μέλος της Ε.Ε.) ή την άδεια παραμονής τους (για πολίτες από κράτος μη μέλος της Ε.Ε.) ή το ειδικό δελτίο ταυτότητας τους (για ομογενείς)
γ. Ισχύουσα κοινοτικού τύπου άδεια οδήγησης.
δ. Το πρωτότυπο πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης (adr οδηγού) που κατέχουν εφόσον συμμετέχουν σε εξετάσεις ανανέωσης ή επέκτασης.
ε. Μία πρόσφατη φωτογραφία έγχρωμη τύπου διαβατηρίου, διαστάσεων 40Χ60 mm, τυπωμένη σε αναλογικό φωτογραφικό χαρτί, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας ink-jet ή laser Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει κατά την ημέρα των εξετάσεων να φέρουν στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρο

Συνολικές προβολές σελίδας