Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ενέκρινε η Κομισιόν την εξαγορά της TNT Express από τη FedEx

Το πράσινο φως για την εξαγορά της ολλανδικής TNT Express από την αμερικανική FedEx Corporation έδωσε η Κομισιόν, ένα deal συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων.
Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, με την ΕΕ να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προωθούμενη εξαγορά δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού, αφενός γιατί FedEx και TNT δεν ανταγωνίζονται άμεσα μεταξύ τους και αφετέρου, επειδή η συγχωνευθείσα εταιρεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει επαρκή ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, Επίτροπος αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, «πολλές επιχειρήσεις και καταναλωτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικά προσιτές και αξιόπιστες υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων, ιδίως μετά και την ανάπτυξη του e-commerce.
Ως εκ τούτου, η Κομισιόν εξέτασε διεξοδικά τις αγορές που επηρεάζονται από αυτή την εξαγορά. Το συμπέρασμα είναι ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν θα επηρεαστούν αρνητικά, γι’ αυτό και εγκρίναμε τη συγχώνευση».
Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/13493-enekrine-i-komision-tin-eksagora-tis-tnt-express-apo-ti-fedex.html

Συνολικές προβολές σελίδας