Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Νέο σταθμό διοδίων σχεδιάζει η Εγνατία Οδός στον Εύοσμο;

O δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβοτσης, αποκάλυψε την πρόθεση της Εγνατίας Οδού για την εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο Κ-3, ενώ παράλληλα απέστειλε επιστολές στους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα.

«Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, και εφόσον υλοποιηθεί η μελέτη, ο πολίτης του Ωραιοκάστρου θα πρέπει να περνάει από διόδια για να εισέλθει και εξέλθει στην Εγνατία Οδό. Καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά τόσο το δήμο Ωραιοκάστρου, όσο και τους όμορους δήμους σε καλώ σε συνάντηση στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου σε ημέρα και ώρα που θα καθορίσουμε από κοινού προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης.

Eπίσης σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος σταθμός παρέμενε στα συρτάρια λόγω των προτεραιοτήτων που είχαν δοθεί στους άλλους σταθμούς του κλειστού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για τον αριθμό τους.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γαβότση στα γραφεία της Εγνατίας Οδού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, όπως η κατασκευή του κόμβου Κ-3, η γέφυρα της εισόδου της Μυγδονίας, η ασφαλτόστρωση του παράδρομου της Εγνατίας και η αντιμετώπιση πλημμυρικών καταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/egnadia-odos/item/31249-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF

Παράταση προθεσμίας για απόκτηση άδειας οδικού μεταφορέα από πρώην νομαρχιακούς μεταφορείς

Κατόπιν υπομνημάτων των ενώσεων μεταφορέων, από τα οποία προκύπτουν σοβαροί λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παράταση της προθεσμίας για απόκτηση άδειας οδικού μεταφορέα από πρώην νομαρχιακούς μεταφορείς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όρισε ως νέα προθεσμία για την συμμόρφωση, προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις, την 31.12.2015.

Αναλυτικά στοιχεία στο επισυναπτόμενο αρχείο. 


Τα φορτηγά στηρίζουν τις ακτοπλοϊκές. Έστω και οριακά, αυξήθηκε η κίνηση σε Ελλάδα και Αδριατική το 2014

Τα φορτηγά είναι οι κύριοι «αιμοδότες» - χρήστες των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της XRTC για τον ακτοπλοϊκό κλάδο, το 2014 ο «Ετήσιος Ρυθμός Μεταβολής» της κίνησης φορτηγών αυξήθηκε 2%, σε σχέση με το 2013, στα εγχώρια δρομολόγια.  
Η αύξηση μπορεί να μην είναι μεγάλη, ωστόσο ήταν σημαντική, αφού την περίοδο 2012- 2013 η μείωση ήταν της τάξης του 5%.
Συγκεκριμένα, στα εγχώρια δρομολόγια διακινήθηκαν 361.000 φορτηγά στις 4 εισηγμένες ακτοπλοϊκές και την HSW, έναντι 354.000 το 2013. Κίνηση – ρεκόρ επήλθε το 2009, με 489.000 φορτηγά.  
Εξετάζοντας τα επιμέρους μεγέθη των εταιριών στην Ελλάδα, μειώσεις της τάξης του -4% και - 21% εμφανίζουν αντίστοιχα οι HSW και η NEL LINES, ενώ μικρές αυξήσεις, αλλά σημαντικές, για την περίοδο αυτή που διανύει η Ελλάδα, εμφάνισαν η ATTICA GROUP με +7%, η ANEK LINES με +3% και MINOAN LINES με +2%.
Αντίστοιχα, στην Αδριατική η αύξηση των φορτηγών έφτασε το 1%. Ανά εταιρεία, μείωση παρουσίασαν η HSW, η ATTICA GROUP και η ANEK LINES με -24%, -4% και -1% αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, η MINOAN LINES ήταν η μόνη που εμφάνισε σημαντική αύξηση της τάξης του +17%.
Φ. Φωτεινός  

Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Αγίου Στεφάνου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου) του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε, με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 5 Αυγούστου έως και την Παρασκευή  7 Αυγούστου και από τις 19:00 κάθε ημέρας έως τις 06:30 της επόμενης ημέρας, θα πραγματοποιείται πλήρης αποκλεισμός της ράμπας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η κίνηση των οχημάτων για εκείνες τις ώρες, θα διοχετεύεται, με τη βοήθεια των κατάλληλων κατευθυντήριων πινακίδων, μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού και του Α/Κ Βαρυμπόμπης.

Επίσης, η κυκλοφορία προς την αριστερή παράπλευρη οδό θα διοχετεύεται μέσω της οδού Ασκληπιού. Τις ώρες μη εκτέλεσης εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της ράμπας.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν, με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων.

Η Νέα Οδός, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/nea-odos/item/31248-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85

Συνολικές προβολές σελίδας