Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Στις 29/5 τα Transport & Logistics Awards.

H τελετή απονομής των βραβείων «Transport & Logistics Awards 2014» θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στις 19.30, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων: Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.
Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας το metaforespress.gr



Πηγή: http://metaforespress.gr/logistics/item/7706-stis-29-5-ta-transport-logistics-awards-2014-xorigos-epikoinonias-to-metaforespress-gr.html

H DHL Express ενισχύεται στη Βόρεια Ελλάδα. Νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος  κ. Κυριάκος Λουφάκης, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DHL Express για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα κ. Ελευθέριο Σαμαρά, πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 15 Μαΐου, την τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της DHL Express στη Θεσσαλονίκη.
Τα νέα γραφεία βρίσκονται στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 70-72, κοντά στο κέντρο της πόλης προσφέροντας πιο άνετη πρόσβαση και ταχύτερη εξυπηρέτηση, ενώ επιτρέπουν στις επιχειρήσεις και τους πελάτες της εταιρείας να βρίσκονται στα κέντρα του διεθνούς εμπορίου και στους σημαντικότερους διεθνείς προορισμούς την επόμενη ημέρα.
Ο κ. Λουφάκης δήλωσε σχετικά: «Στο δρόμο από την οικονομία της ύφεσης, στην οικονομία της ανάπτυξης η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος. Η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του διεθνούς εμπορίου και η DHL σήμερα, ως ειδικός στις διεθνείς αερομεταφορές, στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων εξαγωγέων, παρέχοντας πλήρεις λύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, απλοποιώντας τις διαδικασίες με υψηλή ταχύτητα και χαμηλότερο κόστος, δίνοντας τη δυνατότητα μετά και την πρόσφατη αδειοδότησή της ως τελωνειακού αντιπροσώπου, για αυθημερόν αποστολή εμπορικών εξαγωγών σε περισσότερους από 200 προορισμούς!
Και αντιλαμβάνεστε, ειδικά για τη χώρα μας, πόσο σημαντικές και ευεργετικές είναι οι συνέπειες της απλούστευσης των διαδικασιών και της μείωσης του διοικητικού βάρους στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα και ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σας εύχομαι κάθε επιτυχία και συνέχιση του έργου που επιτελείτε με στόχο τη στήριξη της εθνικής εξωστρέφειας και των Ελλήνων εξαγωγέων.»
Ο κ. Σαμαράς (φωτό) ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιούμε σήμερα τα εγκαίνια των νέων μας γραφείων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αναβάθμιση των υποδομών μας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό μας σε όλα τα σημεία που έχουμε παρουσία στη Β. Ελλάδα.
Με την παρουσία μας σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά σε μερικές από τις πλέον δυναμικές εξαγωγικές εταιρείες της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ανέκαθεν αποτελούσαν προτεραιότητα για την DHL.»
Τα νέα γραφεία της DHL Express, αποτελούν ένα από τα τρία σημεία παρουσίας και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, επιτρέποντας ακόμη καλύτερη και ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες τους.
Διαρκής επιδίωξη της εταιρείας είναι η παροχή κορυφαίων υπηρεσιών logistics, η εφαρμογή μιας πλέον σύγχρονης τεχνολογίας στον κλάδο των Ταχυμεταφορών και η αξιοποίηση της παγκόσμιας εμπειρίας της για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των πελατών της.
Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της DHL Express
Η εταιρεία έχει συνεχή παρουσία στην Ελλάδα από το 1978. Τα πρώτα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη λειτούργησαν το 1987.
Πέραν των υπηρεσιών παράδοσης την επόμενη εργάσιμη ημέρα στους μεγαλύτερους διεθνείς προορισμούς, η DHL Express παρέχει ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που εστιάζουν στην υποστήριξη των εξαγωγικών εταιρειών.
Η εταιρεία αδειοδοτήθηκε πρόσφατα ως τελωνειακός αντιπρόσωπος και πιστοποιήθηκε ως «Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας (AEOF)». Οι δυνατότητες αυτές προσφέρουν στους πελάτες της σημαντικά πλεονεκτήματα.
Τα κυριότερα από αυτά είναι η απλοποίηση και η υψηλότερη ταχύτητα στις διαδικασίες εκτελωνισμών καθώς και η διασφάλιση της αυθημερόν αποστολής εμπορικών εξαγωγών σε περισσότερους από 200 προορισμούς παγκοσμίως, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο κατάστημα:
Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 70-72, 54655, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 470000, email: dhlgr@dhl.com  

Ούτε που συζητάνε οι ακτοπλόοι τη μεταφορά του “Πειραιά” στο Λαύριο

Ούτε που συζητούν οι ακτοπλόοι την ιδέα μεταφοράς του κεντρικού επιβατικού λιμένα της Αττικής, από τον Πειραιά, στο Λαύριο.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΕΕΝ, η “μεταφορά” στο Λαύριο συνιστά πρόσθετο χερσαίο κόστος (πως θα φτάνουν οι νταλίκες στο Λαύριο;), πέρα από τις περιορισμένες δυνατότητες του λιμένα.
Για τις απόψεις του ΣΕΕΝ έχει ενημερωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας, με τον υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη να είναι, πάντως, υπέρ του Λαυρίου.

Συνολικές προβολές σελίδας