Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τη χορήγηση 90 αδειών ΕΔΥΜ ενέκρινε το υπ. Μεταφορών για το 2016

Για τους οδικούς µεταφορείς που είναι εγκατεστηµένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές µεταφορές, για λογαριασµό τρίτων, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την κατανομή των αδειών ΕΔΥΜ 2016.
Ειδικότερα, από 02/11/2015, η ∆ιεύθυνση Συνδυασµένων Μεταφορών – τµήµα Οδικών Εµπορευµατικών Μεταφορών – θα δέχεται αιτήσεις για τη  χορήγηση 90 πολυµερών αδειών ΕΔΥΜ, έτους 2016.
Ορισµένες από τις ανωτέρω άδειες δεν επιτρέπεται να χρησιµοποιηθούνγια τη διενέργεια µεταφορών ή για διέλευση στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Ρωσία.
Συγκεκριµένα:
-Οι άδειες µε αύξοντα αριθµό από 1 έως και 16 δεν έχουν κανένα εδαφικό περιορισµό ως προς τη χρήση τους.
-Οι άδειες µε αύξοντα αριθµό από 17 έως και 58 δεν επιτρέπεται να χρησιµοποιηθούν για διενέργεια µεταφορών ή για διέλευση στην Αυστρία και στη Ρωσία, ενώ ισχύουν για την Ιταλία.

-Οι άδειες µε αύξοντα αριθµό από 59 έως και 90 δεν επιτρέπεται να χρησιµοποιηθούν για διενέργεια µεταφορών ή για διέλευση στην Αυστρία, τη Ρωσία και την Ιταλία.
Η χορήγηση των ανωτέρω αδειών θα γίνει µε βάση τον πίνακα δικαιούχων που θα καταρτιστεί, αφού ληφθεί υπόψη η µοριοδότηση των κριτηρίων που αναφέρονται στη συνέχεια.
∆εδοµένου του πολύ περιορισµένου αριθµού έγκυρων γιαΡωσία και Αυστρία αδειών ΕΔΥΜ,οι µεταφορείς που δεν δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και την Αυστρία, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην αίτησή τους, έτσι ώστε γίνει βέλτιστη χρήση των σχετικών αδειών.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από 02/11 έως και 20/11/2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων – Aναστάσεως 2 – τ.κ.:16000 Παπάγου, στο Ισόγειο.

Συνολικές προβολές σελίδας