Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υπέρ της υπογραφής νέας ΣΣΕ με τους ναυτικούς ο Θ. Βενιάμης, αλλά με ρεαλιστικούς όρους

Υπέρ της υπογραφής νέας ΣΣΕ με τους ναυτικούς τάσσεται ο πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, αλλά με ρεαλιστικούς όρους.
Την περίοδο αυτή εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕΕ, ΠΝΟ και υπ. Ναυτιλίας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία. Σημείο διαφωνίας το ύψος του κατώτατου μισθού και διάφορα επιδόματα, την περίοδο που οι ναυλαγορές βρίσκονται σε πτωτική πορεία. 
«Σε μία εποχή, όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται.
Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία.
Ταυτόχρονα, όμως η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Επομένως, προϋπόθεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, οι οποίοι να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας», αναφέρει ο Θ. Βενιάμης.

Συνολικές προβολές σελίδας