Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

UP Greek Logistics: Success TOY stories και Βραβεία Αριστείας έως 13 Ιανουαρίου

Ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην παιδική ηλικία έκαναν τα μέλη και οι φίλοι της κοινότητας Up Greek Logistics, που βρέθηκαν το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου, σε ένα εξαιρετικά καλό και ενθαρρυντικό για τον κλάδο κλίμα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ομάδα του Up Greek Logistics, ενδυναμωμένη με νέα πρόσωπα και με αρκετά νέα goals όπως φάνηκε, αφού έκαναν μια σύντομη αναδρομή στη δράση της Κοινότητας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έδωσαν μια εικόνα για τους στόχους του άμεσου μέλλοντος, υπενθυμίζοντας στην αγορά τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Ελληνικά Βραβεία Αριστείας Logistics 2014 που έχουν οριστεί για τις 13 Ιανουαρίου 2014. Η απονομή θα γίνει σε ειδική εκδήλωση του Up Greek Logistics, στις αρχές του Φεβρουαρίου 2014, ώστε να προλάβουν οι ελληνικές υποψηφιότητες να συμμετάσχουν και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες του ILME σε συνεργασία με τις εργασίες του Community, Up Greek Logistics, αναφορικά με το 2014 αφορά η χορήγηση Πιστοποίησης κατά τα πρότυπα του ELA (ELA Certification), που θα αφορά τόσο επαγγελματίες, όσο και αποφοίτους (έγινε λόγος για συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα), ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να “τρέξουν” από κοινού το εν λόγω Project η Ελληνική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Εταιρεία – Παράρτημα Κρήτης. To Πρότυπο Επάρκειας του ELA, στόχο έχει να αποτελεί εργαλείο αξιολόγησης των στελεχών, εκπαίδευσης και προσλήψεων.

Κατά τα λοιπά οι… Προγραμματικές Εκδηλώσεις της Κοινότητας για το 2014, αφήνουν μόνο θετική χροιά και σχόλια, καθώς αποδεικνύουν αν μη τι άλλο, βούληση σε συνδυασμό με κέφι  και πράξη. Ύστερα από το event των Βραβείων, η Up Greek Logistics ετοιμάζεται για τις 6 Απριλίου, οπότε και έχει οριστεί η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Logistics, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, θα συμμετάσχει φυσικά στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Αριστείας Logistics και θα συναντηθεί παράλληλα με εκπροσώπους της Ε.Ε. Ένα μήνα μετά στις 28 Οκτωβρίου, το Community θα βρεθεί σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου πανευρωπαϊκά, στη EuroLog στη Λισσαβώνα.

Στην εκδήλωση, ξεχωριστή νότα έδωσαν οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της Playmobil, για όσους μένουν για πάντα παιδιά, με πολύ ισχυρά και δύσκολα Logistics, της Enarxis Dynamic Media, που διανέμει video games με ένα δυνατό strategic management όσον αφορά στη διοίκηση της αλυσίδας εφοδιασμού, και βεβαίως την Mattel, που με έδρα το κέντρο διανομής στην Ελλάδα, έχει αναδειχθεί σε global leader για μια σειρά αγορών από τη Μαύρη Θάλασσα, την Τουρκία, τη Β. Αφρική (αλλά και την αναδυόμενη αγορά της Ν. Αφρικής και Υποσαχάριας Αφρικής). Ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους νέους επαγγελματίες και τους φοιτητές που παρέστησαν στην εκδήλωση, έδωσαν δυο επίσης πολύ νέοι επαγγελματίες της Randstad, παρουσιάζοντας το μοντέλο ενός Βιωματικού Σεμιναρίου που προσφέρουν σε νέους 16-24 ετών, με τίτλο U can Do It!, και το οποίο ουσιαστικά ενδυναμώνει τους νέους ανθρώπους ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Πηγή: http://supply-chain.gr/articles.php?artic=4232#.UrBDvbSyOsI

Το Volvo FH16 προδιαγραφών Euro 6 φτάνει την επόμενη άνοιξη

Την άνοιξη του 2014 θα παρουσιαστεί το μοντέλο-ναυαρχίδα της Volvo Trucks, το Volvo FH16, με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6. Με μία νέα γενιά κινητήριων συνόλων 16L, πληροί τα αυστηρά πρότυπα χαμηλών ρύπων, ενώ παράλληλα
ικανοποιεί τις υψηλές προσδοκίες των πελατών στον τομέα των επιδόσεων και της παραγωγικότητας στις πλέον απαιτητικές εργασίες.
«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις Euro 6 διατηρώντας ταυτόχρονα την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς. Η κατανάλωση καυσίμου παραμένει άκρως ανταγωνιστική» σχολιάζει η Kristin Signert, Διευθύντρια στον τομέα Οχημάτων Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks.
 Η νέα σειρά κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις ισχύος: 750 hp (3.550 Nm), 650 hp (3.150 Nm) και 550 hp (2.900 Nm). Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Volvo, I-Shift. Η έκδοση 550 hp διατίθεται επίσης με μέγιστη ροπή 2.800 Nm για συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο.
Το Volvo FH16 είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο ξεχωριστά φορτηγά της αγοράς, το οποίο έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από εταιρίες μεταφορών και οδηγούς με υψηλές απαιτήσεις που εκτιμούν τις πρόσθετες επιδόσεις, την παραγωγικότητα και την άνεση. Χρησιμοποιείται για παράδειγμα, σαν τράκτορας βαρέως τύπου, όχημα μεταφοράς ξυλείας και σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων όπως οι μεταφορές ειδών διατροφής. Η πιο πρόσφατη έκδοση του φορητού παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012. Μετά από ένα χρόνο, το Volvo FH16 κάνει το βήμα προς τα πρότυπα Euro 6, με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων.
Οι πωλήσεις του Volvo FH16 με κινητήρα Euro 6 πανευρωπαϊκά θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2014. Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

Συνολικές προβολές σελίδας