Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

UP Greek Logistics: Success TOY stories και Βραβεία Αριστείας έως 13 Ιανουαρίου

Ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην παιδική ηλικία έκαναν τα μέλη και οι φίλοι της κοινότητας Up Greek Logistics, που βρέθηκαν το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου, σε ένα εξαιρετικά καλό και ενθαρρυντικό για τον κλάδο κλίμα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ομάδα του Up Greek Logistics, ενδυναμωμένη με νέα πρόσωπα και με αρκετά νέα goals όπως φάνηκε, αφού έκαναν μια σύντομη αναδρομή στη δράση της Κοινότητας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έδωσαν μια εικόνα για τους στόχους του άμεσου μέλλοντος, υπενθυμίζοντας στην αγορά τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Ελληνικά Βραβεία Αριστείας Logistics 2014 που έχουν οριστεί για τις 13 Ιανουαρίου 2014. Η απονομή θα γίνει σε ειδική εκδήλωση του Up Greek Logistics, στις αρχές του Φεβρουαρίου 2014, ώστε να προλάβουν οι ελληνικές υποψηφιότητες να συμμετάσχουν και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες του ILME σε συνεργασία με τις εργασίες του Community, Up Greek Logistics, αναφορικά με το 2014 αφορά η χορήγηση Πιστοποίησης κατά τα πρότυπα του ELA (ELA Certification), που θα αφορά τόσο επαγγελματίες, όσο και αποφοίτους (έγινε λόγος για συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα), ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να “τρέξουν” από κοινού το εν λόγω Project η Ελληνική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Εταιρεία – Παράρτημα Κρήτης. To Πρότυπο Επάρκειας του ELA, στόχο έχει να αποτελεί εργαλείο αξιολόγησης των στελεχών, εκπαίδευσης και προσλήψεων.

Κατά τα λοιπά οι… Προγραμματικές Εκδηλώσεις της Κοινότητας για το 2014, αφήνουν μόνο θετική χροιά και σχόλια, καθώς αποδεικνύουν αν μη τι άλλο, βούληση σε συνδυασμό με κέφι  και πράξη. Ύστερα από το event των Βραβείων, η Up Greek Logistics ετοιμάζεται για τις 6 Απριλίου, οπότε και έχει οριστεί η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Logistics, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, θα συμμετάσχει φυσικά στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Αριστείας Logistics και θα συναντηθεί παράλληλα με εκπροσώπους της Ε.Ε. Ένα μήνα μετά στις 28 Οκτωβρίου, το Community θα βρεθεί σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου πανευρωπαϊκά, στη EuroLog στη Λισσαβώνα.

Στην εκδήλωση, ξεχωριστή νότα έδωσαν οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της Playmobil, για όσους μένουν για πάντα παιδιά, με πολύ ισχυρά και δύσκολα Logistics, της Enarxis Dynamic Media, που διανέμει video games με ένα δυνατό strategic management όσον αφορά στη διοίκηση της αλυσίδας εφοδιασμού, και βεβαίως την Mattel, που με έδρα το κέντρο διανομής στην Ελλάδα, έχει αναδειχθεί σε global leader για μια σειρά αγορών από τη Μαύρη Θάλασσα, την Τουρκία, τη Β. Αφρική (αλλά και την αναδυόμενη αγορά της Ν. Αφρικής και Υποσαχάριας Αφρικής). Ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους νέους επαγγελματίες και τους φοιτητές που παρέστησαν στην εκδήλωση, έδωσαν δυο επίσης πολύ νέοι επαγγελματίες της Randstad, παρουσιάζοντας το μοντέλο ενός Βιωματικού Σεμιναρίου που προσφέρουν σε νέους 16-24 ετών, με τίτλο U can Do It!, και το οποίο ουσιαστικά ενδυναμώνει τους νέους ανθρώπους ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Πηγή: http://supply-chain.gr/articles.php?artic=4232#.UrBDvbSyOsI

1 σχόλιο:

  1. «Τα Logistics των Παιχνιδιών»: Τα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Up Greek Logistics



    Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το καθιερωμένο, πλέον, «ραντεβού» της πρωτοβουλίας Up Greek Logistics, που την τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου του Ιδρύματος Χαραγκιώνη, στο κέντρο της Αθήνας.

    Με θέμα «Τα Logistics των Παιχνιδιών», πραγματοποιήθηκε το «ταξίδι πίσω στην παιδική ηλικία», όπως επέλεξαν να το δουν οι διοργανωτές LET’S PLAY UP GREEK LOGISTICS.

    Οι συμμετέχοντες, καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και της αγοράς γενικότερα, αλλά και φοιτητές έφθασαν στον χώρο ο οποίος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να «επιβιβαστούν» στην πτήση τους με το σχετικό «boarding pass» που είχαν ήδη λάβει, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν δωρεάν στους χώρους του Μουσείου – προσφορά του Ιδρύματος που στήριξε την εκδήλωση και συμμερίζεται και επικροτεί τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή της ομάδας Up Greek Logistics.

    Αρχικά ο Ιδρυτής των Up Greek Logistics και Πρόεδρος του ILME, κ. Σπύρος Ολύμπιος, παρουσίασε τις νέες δράσεις της ομάδας όπως τα Ελληνικά Βραβεία Αριστείας στα Logistics, την Πιστοποίηση ECBL του ELA (European Logistics Association) και την νέα ιστοσελίδα του ILME.

    Αναλυτικότερα για τις δράσεις αυτές μίλησαν η κα. Λίνα Πάλλη, υπεύθυνη συντονισμού των Ελληνικών Βραβείων, η κα. Βασιλική Λαιζηνού, υπεύθυνη της ομάδας Διαχείρισης των θεμάτων της Πιστοποίησης και η κα. Άννα Πιστώφ, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

    Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι ομιλητές των εταιρειών που με χαρά είχαν δεχτεί να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στον χώρο των Logistics των Παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, μίλησαν ο κ. Παντελής Τσίχλης (Operations & Supply Chain Manager) για την Playmobil Hellas SA, οι κύριοι Μιχάλης Ζαρκάδης (CFO) και Γεώργιος Βλάχος (Managing Director SEE/MEA) για την MATTEL και ο κ. Γεώργιος Νίκης (Logistics Manager) για την Enarxis Dynamic Media.

    Δίνοντας βήμα στην νεολαία που αποτελεί το μέλλον της χώρας μας, ο κ. Αθανάσιος Καναργιάς και η κα. Αδαμαντία Κακαβούλη παρουσίασαν για την Randstad Hellas το πρόγραμμα “U CAN DO IT!” που απευθύνεται σε νέους σχετικά με χρήσιμα εργαλεία στον επαγγελματικό στίβο και το οποίο στηρίζει το ILME.

    Ακολούθησε το “networking cocktail” που πάντα κλείνει τις συναντήσεις και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν με όλους του παρευρισκόμενους.

    Η ομάδα που διευρύνει την δράση της και αυξάνει τα μέλη της ευχήθηκε καλές γιορτές και υποσχέθηκε να ανανεώσει το ραντεβού τους τον Φεβρουάριο όπου και θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Αριστείας στα Logistics.

    To Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ILME) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, επιστημονικός και επαγγελματικός οργανισμός στη χώρα μας, που ασχολείται συστηματικά με τα Logistics σε εθνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.


    Πηγή: http://metaforespress.gr/logistics/item/6106-ta-logistics-ton-paixnidion-ta-osa-eginan-stin-ekdilosi-tis-up-greek-logistics.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας