Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Στο προσκήνιο συνέργιες Ελλάδας – Αιγύπτου σε λιμάνια, ενέργεια και υποδομές

Τριήμερη επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη. Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γεώργιος Τσίπρας και ο Γ.Γ. Λιμένων κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης  των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σισσι στην Αθήνα.
Την Ελληνική Αντιπροσωπεία δέχθηκε ο πρωθυπουργός κ. Sherif Ismail. Στη συνάντηση συζητήθηκε όλο το εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων, παρουσία των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Saad El-Geyoushi, τον Υπουργό Επενδύσεων κ. Ashraf Salman, τον  Υπουργό Ηλεκτρισμού κ. Mohamed Shaker, τον Υφυπουργό Πετρελαίου (αρμόδιο και για θέματα φυσικού αερίου) Δρ. Sherif Sousaτον, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Tarek Kabil και την Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας κα Sahar Nasr.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία μετέβη επίσης στην Ισμαηλία, όπου συναντήθηκε με τον κ. Mohamed Sakr, αξιωματούχο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ.
Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η καταγραφή των πλαισίων συνεργασίας και η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για θέματα, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, η συνεργασία των λιμένων, η ηλεκτροπαραγωγή και αλλά.
Συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν επίσης με τη Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων Αιγύπτου, με το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (ΕΒΑ), με το Ελληνοαιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, καθώς και με Αιγύπτιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος, μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας έδωσαν συνεντεύξεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς με την ελληνική αποστολή.

Για αθέτηση υποσχέσεων κατηγορούν την Πολιτεία οι ομοσπονδίες φορτηγών ΔΧ. Πιθανότητα απεργιών

Για αθέτηση υποσχέσεων κατηγορούν την Πολιτεία οι ομοσπονδίες οδικών εμπορευματικών μεταφορών ΦΔΧ. Μάλιστα, εάν δεν βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, οι αυτοκινητιστές θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.  
Στη Λάρισα διεξήχθη έκτακτη πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, μετά από πρόσκληση των προέδρων των ομοσπονδιών και την συμμετοχή προέδρων και συμβούλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από την ενημέρωση που έγινε από τους προέδρους των ομοσπονδιών για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο, διαπιστώθηκε η αντίφαση μεταξύ υποσχέσεων και αποφάσεων των αρμοδίων Υπουργών.
Η διγλωσσία των Υπουργών που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους που δίνουν στους εκπροσώπους του κλάδου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συντεχνίες, μας αιφνιδιάζουν και βυθίζουν σε απόγνωση τον ήδη καθημαγμένο κλάδο μας.
Επειδή οι αρμόδιοι, όπως η Γενική Συνέλευση διαπίστωσε ότι,  άλλες σκέψεις και υποσχέσεις διατυπώνουν κατά τις επαφές με τους εκπροσώπους μας και άλλες εφαρμόζουν, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί τους Προέδρους των Ομοσπονδιών να κάνουν μία ακόμα προσπάθεια για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι Υπουργοί συνεχίζουν να μας εμπαίζουν και δεν δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα του Κλάδου εξουσιοδοτούνται οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών να καλέσουν άμεσα νέα Γενική Πανελλαδική Συνέλευση για να οριστεί ημερομηνία δυναμικής διεκδίκησης επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας, με κάθοδο του κλάδου σε απεργία διαρκείας».

Συνολικές προβολές σελίδας