Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΕΕL με στελέχη του υπ.Οικονομίας-Υποδομών, με επίκεντρο τα logistics

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για το 2015, αλλά και ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης για τη σημασία του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική και παγκόσμια οικονομία, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση, μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.
Την Ελληνική Εταιρεία Logistics εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, ενώ από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν, οι κκ. Μιχάλης Νικολακάκης, Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και η κ. Έλλη Παπακοσμά, σύμβουλος του θπουργείου σε θέματα Μεταφορών.
Η συζήτηση έγινε σε μία ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα. Ο κ. Μ. Νικολακάκης, ιδιαίτερα ενημερωμένος στα θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας, άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΕΕL.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
-Η εφαρμογή του νόμου για την εφοδιαστική 4302/2014, καθώς και
-Η υποστήριξη του Υπουργείου στις δράσεις της EEL, με κυρίαρχη την αιγίδα στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο.
Πρόθεση της νέας κυβέρνησης, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. M. Νικολακάκης, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, είναι η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η προώθηση των σχετικών θεμάτων, με στόχο την ανάπτυξή της.
Από την πλευρά του, ο κ. N. Ροδόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους πυλώνες ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας (υποδομές, κίνητρα, απλοποίηση διαδικασιών κτλ.), καθώς και στο Master Plan της EEL που αποτελεί τη βασική δομή του Ν4302.
Επεσήμανε δε τον ρόλο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics, σημειώνοντας ότι η περιπόθητη ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μειώνοντας την ανεργία και επανεκκινώντας την παραγωγικότητα.

Στα 29 εκατ. δολ. τα κέρδη της Cosco, στον Πειραιά, το 2014.+14,8% τα έσοδα

Ο Πειραιάς ενίσχυσε τα μεγέθη της Cosco Pacific το 2014. Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), θυγατρική της Cosco Pacific, παρουσίασε κέρδη 28,98 εκατ. δολαρίων, έναντι 23,05 εκατ. το 2013, ήτοι αύξηση 25,7%.
Αντίστοιχα, σε επίπεδο εσόδων, η ΣΕΠ σημείωσε έσοδα 178,46 εκατ. δολ., έναντι 155,42 εκατ. το 2013, ήτοι αύξηση 14,8%.
Σε επίπεδο εμπορευματοκιβωτίων, η ΣΕΠ, η οποία διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, διακίνησε 2,98 εκατ. teu, έναντι 2,51 εκατ. teu το 2013, σημειώνοντας αύξηση 18,5%.
Ο εφετινός στόχος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι τα 3,25 εκατ. teu, ενώ όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο δυτικό τομέα της προβλήτας ΙΙΙ, η ετήσια δυναμικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ θα φτάσει τα 6,2 εκατ. teu.
Σε επίπεδο ομίλου, η Cosco Pacific σημείωσε έσοδα 870,0 εκατ. δολ., έναντι 798,6 εκατ. το 2013 και αντίστοιχα, κέρδη 312,8 εκατ., έναντι 717,2 εκατ. το 2013. Συνολικά, τα terminals της Cosco Pacific διακίνησαν πέρσι 67,32 εκατ. teu, έναντι 61,28 εκατ. το 2013, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα εμπορευματοκιβώτια αυξήθηκαν 9,9%.
Σύμφωνα με την Drewry και την έκθεση "Global Container Terminal Operators - Ετήσια Ανασκόπηση και Πρόβλεψη», που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, των terminals της Cosco Pacific, αντιπροσώπευε περίπου το 9,3% του παγκόσμιου συνόλου, σημειώνοντας αύξηση 0,3% από το 2013.
Ως εκ τούτου, η Cosco Pacific, η οποία κατέχει την 4η θέση μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, ενισχύθηκε οριακά.

Online Data: Σύστημα πιστοποίησης διακίνησης εμπορευμάτων σε smartphones-tablets

H ONLINE DATA δημιούργησε μια καινοτόμο εφαρμογή για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με κατεύθυνση την πιστοποίηση ποιότητας υπηρεσιών στη διανομή και συλλογή των εμπορευμάτων και φορτίων.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα σε smartphones και tablets, το Proof of Quality Services (PQS), το οποίο πιστοποιεί την διακίνηση εμπορευμάτων από το αρχή έως την τελική τους παράδοση.
Μέχρι σήμερα, η παραλαβή των εμπορευμάτων γίνονταν με ειδικά RF τερματικά, τα οποία κάλυπταν την καθημερινή εργασία, παρουσιάζοντας όμως δύο βασικά μειονεκτήματα:
-Το υψηλό κόστος απόκτησης,
-Την έλλειψη πιστοποίησης ποιότητας των παραληφθέντων εμπορευμάτων.

Οι κύριοι άξονες, πάνω στους οποίους κινείται η υλοποίηση της πιστοποίησης ποιότητας υπηρεσιών Proof of Quality Services (PQS) της ONLINE DATA, είναι οι ακόλουθες:
-Παραλαβή Εμπορευμάτων / Πιστοποίηση Παραλαβής,
-Παράδοση Εμπορευμάτων / Πιστοποίηση Παράδοσης,
-Ευκολία εντοπισμού θέσης οχήματος,
-Pull and Push Notifications προς και από οδηγούς,
-Παραλαβή Εμπορευμάτων / Πιστοποίηση Παραλαβής.
Με την εφαρμογή της λύσης PQS, το λογισμικό χρησιμοποιείται από απλές tablet συσκευές, με μικρό όγκο και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
Επιπρόσθετα, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να φωτογραφήσει τα εμπορεύματα πιστοποιώντας 100% την ποιότητα παραλαβής. Ταυτόχρονα οι φωτογραφίες που λαμβάνονται αποθηκεύονται στο ειδικό portal που λειτουργεί στην εκάστοτε εταιρία και απευθύνεται στους πελάτες της.

Ο πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδεθεί και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εκφορτώσεις που τον αφορούν εμφανίζοντας τις ληφθείσες φωτογραφίες έχοντας έτσι πλήρη γνώση, ακόμα και σε περίπτωση προβλήματος.
Οφέλη από την χρήση του PQS της ONLINE DATA
Η εφαρμογή του PQS σε κάθε οργανισμό Logistics Provider απελευθερώνει σημαντική δυναμική και προσφέρει μεγάλη μείωση κόστους στη καθημερινή λειτουργία, καθώς επιτυγχάνεται:
-Χαμηλό κόστος συσκευών και λογισμικού- Μείωση 90%
-Online / Offline λειτουργία- Αύξηση Λειτουργικότητας 100%
-Ευελιξία στις διαδικασίες         
-Πιστοποίηση των παραλαβών- Αύξηση Λειτουργικότητας 100%
-Αποφυγή διενέξεων / αστικής ευθύνης  - Μείωση 70%
-Αρτιότερη και πιστοποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών - Αύξηση Λειτουργικότητας 100%
-Μείωση χρόνου λειτουργιών και αύξηση της παραγωγικότητας - Μείωση Χρόνου 50%
-Μείωση τηλεπικοινωνιακού κόστους - Μείωση Κόστους 25%
-Απόλυτη γνώση θέσης οχημάτων - Αύξηση Λειτουργικότητας 100%
-Μείωση κόστους περισυλλογής - Μείωση Κόστους 50%
-Μείωση εκπομπής ρύπων.

Συνολικές προβολές σελίδας