Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά και λεωφορεία στην Εγνατία Οδό, λόγω χιονόπτωσης

 

Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και για λεωφορεία αποφάσισε η Αστυνομία Ηπείρου, από τις 08:00 μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, σε μεγάλο τμήμα στην Εγνατία Οδό, λόγω χιονόπτωσης.

Αναλυτικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση):

  • Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 72,900 χιλιομετρική θέση (Κόμβος Παμβώτιδας) έως και την 120,800 χ/θ (Κόμβος Παναγιάς) του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα:

-οδικής βοήθειας

-εκχιονιστικά

-εκτάκτου ανάγκης

  • Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.
  • Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο των Δήμων Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζαγορίου.

Η παραπάνω απόφαση ισχύει έως την εξασθένιση των φαινομένων.

 

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb/

Συνολικές προβολές σελίδας