Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ολυμπία Οδός: Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κόμβου του Ρίου

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στην περιοχή του Κόμβου του Ρίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια τους η κυκλοφορία με κατεύθυνση από Αθήνα προς Πάτρα/Πύργο θα εκτρέπεται μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου του Ρίου προς Γέφυρα (ΧΘ 206), θα κατευθύνεται προς την αποβάθρα των ferry boat όπου μέσω της οδού Σώμερσετ και εν συνεχεία του κλάδου εισόδου του κόμβου Ρίου θα εισέρχεται ξανά στη ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Πάτρα όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Η κατεύθυνση προς Αθήνα ΔΕΝ επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/olumpia-odos/item/30451-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Ικανοποίηση ΟΦΑΕ για το «φρένο» της ΕΕ, στη Γερμανία, για τις οδικές μεταφορές

Η ΟΦΑΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη της διαδικασίας παράβασης, κατά του νόμου, περί κατώτατου μισθού στη Γερμανία. 
Η ΟΦΑΕ χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσει διαδικασία παράβασης εναντίον της Γερμανίας, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου περί κατώτατου μισθού στις διεθνείς οδικές μεταφορές.
«Από εδώ και στο εξής αναμένουμε την άμεση συμμόρφωση της Γερμανίας σε αυτή την απόφαση, η οποία θα πρέπει να ανακαλέσει την εφαρμογή της εθνικής της νομοθεσίας στις διεθνείς μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών από και προς Γερμανία και για την διενέργεια transit», αναφέρουν στελέχη της ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, κος Απόστολος Κενανίδης, δήλωσε, «Χαιρετίζω την απόφαση της Ε.Ε. να ξεκινήσει την διαδικασία παράβασης εναντίον της Γερμανίας.
Τα εθνικά μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα και αφορούν τις διεθνείς οδικές μεταφορές, όπως αυτό του κατώτατου μισθού που υιοθέτησε η Γερμανία, αφενός δεν είναι εναρμονισμένο με την εργατική νομοθεσία της χώρας μας, η οποία διαφέρει ως προς τον υπολογισμό του μηνιαίου μισθού, αντί του ωρομισθίου και αφετέρου επιβαρύνουν κατά πολύ τους μεταφορείς, προσθέτοντας, τόσο οικονομικό, όσο και διοικητικό κόστος στην εργασία τους, καθώς επίσης υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς.
Η Γερμανία έχει τώρα την υποχρέωση απέναντι στους μεταφορείς, αλλά και την οικονομία της Ευρώπης να επιλύσει άμεσα το θέμα».
Η ΟΦΑΕ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ολοκληρώσει την διαδικασία παράβασης το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η σαφήνεια, σε ότι αφορά την λειτουργία των οδικών μεταφορών.
Ο κος Κενανίδης συμπεραίνει, «Αυτή η απόφαση της Επιτροπής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προειδοποίηση προς τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη. Είναι ξεκάθαρο ότι η μονομερής λήψη μέτρων που υποβαθμίζουν τις αρχές της ενιαίας αγοράς, δεν είναι ανεκτή! 
Η οποιαδήποτε εφαρμογή μέτρου ή κοινοτικής οδηγίας, θα πρέπει να είναι ενιαία για το σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε. και να αποσκοπεί στην διασφάλιση της εσωτερικής αγοράς και των μεταφορών. Ελπίζω πως και άλλες χώρες που μελετούσαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, να έχουν λάβει πλέον το μήνυμα».

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/11513-ikanopoiisi-ofae-gia-to-freno-tis-ee-sti-germania-gia-tis-odikes-metafores.html

Έκπτωτη κηρύχτηκε η ΝΕΛ από τη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος

Έκπτωτη κηρύχθηκε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Link Ferries, θυγατρική της NEL Lines, από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, «Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ. Δρίτσας αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου “Ταξιάρχης”, έλαβε υπ΄ όψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5ου στη Νάξο και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ), από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας”.
Το επόμενο βήμα έγινε, αφού δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφερομένων πλοιοκτητών/ πλοιοκτητριών εταιρειών για την σύναψη της σχετικής σύμβασης.
Το προσφερόμενο μίσθωμα, ανέρχεται στο ποσό των τριάντα έξι χιλιάδων εξακοσίων σαράντα ευρώ και είκοσι έξι λεπτών, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών κρατήσεων.
Η χρονική διάρκεια ισχύος της συναφθείσας συμβάσεως είναι μέχρι την έναρξη της εκτέλεσης δρομολογίων με τακτική δρομολόγηση, διαφορετικά μέχρι τη σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης της δρομολογιακής γραμμής και σε περίπτωση που δε συναφθεί τέτοια σύμβαση μέχρι την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού.

Συνολικές προβολές σελίδας