Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έκπτωτη κηρύχτηκε η ΝΕΛ από τη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος

Έκπτωτη κηρύχθηκε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Link Ferries, θυγατρική της NEL Lines, από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, «Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ. Δρίτσας αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου “Ταξιάρχης”, έλαβε υπ΄ όψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5ου στη Νάξο και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ), από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας”.
Το επόμενο βήμα έγινε, αφού δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφερομένων πλοιοκτητών/ πλοιοκτητριών εταιρειών για την σύναψη της σχετικής σύμβασης.
Το προσφερόμενο μίσθωμα, ανέρχεται στο ποσό των τριάντα έξι χιλιάδων εξακοσίων σαράντα ευρώ και είκοσι έξι λεπτών, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών κρατήσεων.
Η χρονική διάρκεια ισχύος της συναφθείσας συμβάσεως είναι μέχρι την έναρξη της εκτέλεσης δρομολογίων με τακτική δρομολόγηση, διαφορετικά μέχρι τη σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης της δρομολογιακής γραμμής και σε περίπτωση που δε συναφθεί τέτοια σύμβαση μέχρι την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας