Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Έκδοση πιστοποιητικού ATP μεταφοράς ευπαθών τροφίμων

Υπενθυμίσεις σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού ATP για τις μεταφορές ευπαθών τροφίμων εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις και εγκυκλίους, υπενθυμίζεται ότι σύµφωνα µε την παρ.Α του άρθρου 4 της Υ.Α. µε αριθµ. πρωτ. 32031/3643/13 (ΦΕΚ 2499/Β/2014) «Ρύθµιση ζητηµάτων σχετικών µε την ταξινόµηση και τον περιοδικό έλεγχο των οχηµάτων µεταφοράς ευπαθών τροφίµων που υπάγονται στις διατάξεις της Συµφωνίας ATP για τις διεθνείς µεταφορές καθώς και την έκδοση του Πιστοποιητικού ATP», η υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού ΑΤΡ υφίσταται µόνο για τους εξοπλισµούς που διενεργούν διεθνείς µεταφορές ευπαθών τροφίµων.
Ι.ΚΤΕΟ AUTOVISION Λ.ΘΗΒΩΝ Α.Ε- Ι.ΚΤΕΟ ΠΑΙΑΝΙΑ - 2104921000
Για το λόγο αυτό, τα οχήµατα µε ψυκτικό θάλαµο ή ισοθερµική δεξαµενή, στων οποίων την άδεια αναγράφεται «Εθνικές και ∆ιεθνείς Μεταφορές» δύνανται, κατά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ της χώρας, να εξαιρούνται από τον έλεγχο ύπαρξης πιστοποιητικού ΑΤΡ, πινακίδας και διακριτικών σηµάτων (άρθρο 6), εφόσον προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση σύµφωνα µε την οποία το όχηµα χρησιµοποιείται αποκλειστικά για τη διενέργεια εθνικών µεταφορών.

Στην περίπτωση αυτή, στο εκδοθέν ∆.Τ.Ε. τίθεται παρατήρηση που αναφέρει στην ελληνική γλώσσα « Επιτρέπεται µόνο η εθνική µεταφορά τροφίµων» και στην αγγλική γλώσσα «Only national carriage of foodstuffs is allowed».

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1978-ekdosi-pistopoitikoi-atp-metaforas-eypathon-trofimon



Συνολικές προβολές σελίδας