Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κάθετος Άξονας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας: Στην κυκλοφορία ο Κόμβος Λαχανά

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε ο ανισόπεδος κόμβος Λαχανά του Παρασκευάς Σαββαΐδης.κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας.

Το έργο αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής καθώς θα συνδέει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού με τους οικισμούς Λαχανά, Θεοδοσίων και Ισώματος.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/egnadia-odos/item/24298-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AC

Σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα Greek exporters. Τι προσφέρει

Στην αξιοποίηση του Greek exporters, που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα των Ελλήνων εξαγωγέων, μπορούν να προχωρήσουν χιλιάδες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές.
To Greek exporters καταγράφει και παρουσιάζει κατά κλάδο, δραστηριότητα και προϊόν, όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν - δραστηριοποιούνται και επεκτείνονται στο εξωτερικό, καθώς και νέες εταιρείες, με εξαγωγικό ενδιαφέρον (κατασκευαστικές, βιομηχανικές, βιοτεχνικές, παραγωγικές, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, προμηθευτές, εμπορικές κ.ά.), για εξαγωγές και συνεργασίες με ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εταιρείες που παρουσιάζονται στο Greek exporters βρίσκονται στο κέντρο των εμπορικών και επιχειρηματικών εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
Διεθνείς εκθέσεις, όπου υπάρχει επίσημη ελληνική συμμετοχή, Business Forum, Events, επίσημες εμπορικές αποστολές και συναντήσεις με ξένους επιχειρηματίες, εμπορικά τμήματα πρεσβειών (ελληνικών και ξένων), κρατικές προμήθειες και διαγωνισμοί της κάθε χώρας, δίκτυα διανομής, προσέγγιση (Β2Β) Business-to-Business, με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες του εξωτερικού και του Ελληνισμού για κάθε ελληνική εταιρεία ξεχωριστά κ.ο,κ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα marketing (Τηλ: 2107481.581, info@GreekExporters.gr, www.GreekExporters.gr), για τη παρουσίαση της εταιρείας τους στο Portal www.GreekExporters.gr

Ο Γιώργος Μπαμπαλής επανεξελέγη πρόεδρος της ΠΕΕΔ. Το νέο δ.σ.

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) , διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού
Συμβουλίου για την περίοδο 2014-2016, στην έδρα της ΠΕΕΔ στην Αθήνα.
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:
-Πρόεδρος: Μπαμπαλής Γεώργιος
-Α’ Αντιπρόεδρος: Κιούσης Δημήτριος
-Β’ Αντιπρόεδρος: Καλαϊτζίδης Ευστάθιος
-Γενικός Γραμματέας: Βλαχογιώργης Παναγιώτης
-Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Λιόλιος Ιωάννης
-Ταμίας: Μακρή Χρυσάνθη
-Αναπληρωτής Ταμίας: Ξενοδημητρόπουλος Ιωάννης
-Μέλος: Τσεπετάκης Δημήτριος
-Μέλος: Λιούμπας Νικηφόρος
-Εκπρόσωπος ΠΕΕΔ στις Επιτροπές και στα Συμβούλια των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας διατηρείται ο πρώην Πρόεδρος κ. Σιαμάς Ιωάννης.
Προτεραιότητα του νέου ΔΣ, σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Γ. Μπαμπαλή παραμένει η εξεύρεση μόνιμης και νόμιμης λύσης για τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου σε συγκεντρωμένη περιοχή, καθώς και η επιχειρηματική βιωσιμότητά τους.
Τρέχον ζήτημα αποτελεί η εναρμόνιση των απαιτήσεων του Υπουργείου Οικονομικών με τα ειδικά θέματα του κλάδου, καθώς και η τελική μορφή του νόμου για την Εφοδιαστική.
Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του κλάδου τονίζει ότι για όλα τα τρέχοντα θέματα θα υπάρχει διαρκής και έγκαιρη ενημέρωση, διαφάνεια και συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων.
Επίσης, θεωρεί ότι η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη και για το σκοπό αυτό η ΠΕΕΔ είναι ανοικτή για συζήτηση σε κάθε πρόταση οποιουδήποτε μέλους. 

Μπλόκα ΠΝΟ, στις 27/3, σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες χρωστούν δεδουλευμένα

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε πληρώματα πλοίων. 
Ειδικότερα στις 27 Μαρτίου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών δεν θα επιτρέπουν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά πλοία εταιρειών που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλόμενες αποδοχές στα πληρώματα. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20 Μαρτίου σε έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εξόφληση των δεδουλευμένων.
Επίσης η ΠΝΟ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής. 
Ακόμη, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σημείωσε πως κατά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή «εξέτασε τα φλέγοντα προβλήματα της ναυτεργασίας, προτάσσοντας το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων αποδοχών στα πληρώματα πλοίων ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των ελλήνων ναυτεργατών».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατέληξε στον προγραμματισμό συγκεκριμένου πλαισίου δράσης με την ακινητοποίηση πλοίων των εταιρειών που οφείλουν χρήματα... Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προβεί από την επόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης και στην ακινητοποίηση πλοίων των υπόχρεων εταιρειών, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους».
Και τόνισε ότι «η ΠΝΟ πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης.
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους».

Συνολικές προβολές σελίδας