Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μπλόκα ΠΝΟ, στις 27/3, σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες χρωστούν δεδουλευμένα

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε πληρώματα πλοίων. 
Ειδικότερα στις 27 Μαρτίου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών δεν θα επιτρέπουν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά πλοία εταιρειών που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλόμενες αποδοχές στα πληρώματα. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20 Μαρτίου σε έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εξόφληση των δεδουλευμένων.
Επίσης η ΠΝΟ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής. 
Ακόμη, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σημείωσε πως κατά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή «εξέτασε τα φλέγοντα προβλήματα της ναυτεργασίας, προτάσσοντας το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων αποδοχών στα πληρώματα πλοίων ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των ελλήνων ναυτεργατών».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατέληξε στον προγραμματισμό συγκεκριμένου πλαισίου δράσης με την ακινητοποίηση πλοίων των εταιρειών που οφείλουν χρήματα... Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προβεί από την επόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης και στην ακινητοποίηση πλοίων των υπόχρεων εταιρειών, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους».
Και τόνισε ότι «η ΠΝΟ πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης.
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους».

3 σχόλια:

  1. Η διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, με αφορμή σχετική καταγγελία της Π.Ν.Ο., για τη μη πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών στους ναυτικούς που εργάζονται στις εταιρείες της επιβατηγού ναυτιλίας, διευκρινίζει για μία ακόμη φορά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι:

    «Η εταιρεία πάντα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν έχει καμία τρέχουσα οφειλή στα δεδουλευμένα των υπαλλήλων γραφείων και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού».

    Πηγή: http://www.e-nautilia.gr/2014/03/minoan-sunepis-stis-upoxrewseis-stous-ergazomenous.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Attica Group: Καμία οφειλή σε πληρώματα
    Κανονικά τα δρομολόγια των Blue Star Ferries και Superfast Ferries

    Μετά από καταγγελία της ΠΝΟ αναφορικά με την καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων μισθών πληρωμάτων που εργάζονται σε ακτοπλοϊκά πλοία, η Attica Group επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως «ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων» και ότι «δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς».

    «Τα πλοία της Attica Group (Blue Star Ferries και Superfast Ferries), εκτελούν με απόλυτη συνέπεια όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια τόσο στην Αδριατική όσο και στα Ελληνικά νησιά, πραγματοποιώντας και έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών που εξυπηρετούν», αναφέρει η εταιρεία.

    Τονίζει δε ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries και της Superfast Ferries θα εκτελεστούν κανονικά.

    Πηγή: http://greek-transporter.blogspot.gr/2014/03/4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελέγχους σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, πραγματοποιεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα πλοία των εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Δεν διαπιστώθηκαν οφειλές σε πληρώματα και έτσι τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.

    Το συνδικαλιστικό κλιμάκιο της ΠΝΟ θα συνεχίσει τους ελέγχους και τις απογευματινές ώρες σε πλοία εταιρειών που αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ, με επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20/03 προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση δεδουλευμένων στα πληρώματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, πολλές εταιρείες κατέβαλαν ήδη ένα ποσοστό των χρημάτων και ζήτησαν μια μικρή πίστωση χρόνου από την ΠΝΟ.

    Στελέχη της διοίκησης της ΠΝΟ αναφέρουν ότι ήδη η ΝΕL με έγγραφη δήλωσή της προς τη συνομοσπονδία των ναυτικών σημειώνει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της και ότι για τον σκοπό αυτόν εκχώρησε εγγράφως το ποσό 1.200.000 ευρώ, που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα "Millennium" και την καθολική της διάδοχο «Τράπεζα Πειραιώς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας