Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την συμμαχία P3

Αλλάζουν όλα στο θαλάσσιο και δη στο διεθνές εμπόριο. Εκτενές πόρισμα, αναφορικά με το Δίκτυο P3 (Maersk Line, Mediterranean Shipping Co και CMA CGM) εκπόνησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορικής Ναυτιλίας των ΗΠΑ (FMC), δίνοντας έγκριση για την επίτευξη των μεταξύ τους συνεργιών. Οι ψήφοι ήταν 4-1, με την υλοποίηση της P3 να υπολογίζεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.  
Η εν λόγω συμμαχία θα επιτρέψει στους τρεις ναυτιλιακούς κολοσσούς να προχωρήσουν σε κοινή χρήση του στόλου τους και να προχωρήσουν σε συνεταιριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εμπορικές συναλλαγές σε ΗΠΑ, Ασία, Βόρεια Αμερική και Μεσόγειο.
Η απόφαση της Επιτροπής, θα δώσει το «πράσινο φως» να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία στις 24 Μαρτίου, όπως δηλαδή αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Το «ok» της Επιτροπής έγκειται στο γεγονός ότι το, εν λόγω δίκτυο, δεν θα προκαλέσει αναιτιολόγητη αύξηση του κόστους μεταφοράς ή αδικαιολόγητη μείωση των υπηρεσιών μεταφορών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο ναυτιλιακός νόμος.
«Η Επιτροπή σε κάθε περίπτωση λαμβάνει υπόψη τη συνολική ανάλυση και τις παρατηρήσεις που έλαβε από εκπροσώπους του κλάδου της ναυτιλίας και τη διαμετακόμισης, αναφορικά με τη σύσταση του Δικτύου P3», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Cordero.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας