Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι φορτηγατζήδες

Την αναστολή της απόφασης απαγόρευσης χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από φορτηγά ζήτησαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι του κλάδου Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Π. Σκουλικίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Μικρών Φορτηγών Γι. Παπούλιας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας Β. Τζιμοράγκας, χαρακτήρισαν μάλιστα αντισυνταγματική τη σχετική απαγόρευση.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ κατήγγειλε την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων, σχετικά με πιθανή μείωση διοδίων. «Όχι μόνο τα διόδια δεν μειώθηκαν, αλλά μας απαγόρευσαν τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΜΙΦΑ υπογράμμισε ότι τα διόδια είναι εξοντωτικά για την αστική μεταφορά. Για παράδειγμα, ένα δρομολόγιο Αθήνα - Οινόφυτα, το οποίο έχει κόμιστρο 70 ευρώ, ο μεταφορέας καλείται να πληρώσει 16,40 ευρώ για διόδια στον σταθμό του Αγ. Στεφάνου (με επιστροφή). «Εάν στα διόδια, βάλετε και τα λειτουργικά κόστη, όπως τα καύσιμα, καταλαβαίνετε με πόσο συμπιεσμένα τιμολόγια λειτουργεί ο κλάδος, ο οποίος μαστίζεται από υψηλή ανεργία».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας υποστήριξε ότι «όταν τρενάρονται τα φορτηγά, ουσιαστικά καταργείται η ανάπτυξη», σημειώνοντας παράλληλα ότι η απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου οδηγεί σε μαρασμό, όχι μόνο τα φορτηγά, αλλά και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=114178713

Συνολικές προβολές σελίδας