Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΕ: Από το 2016 καινούριες ρυθμίσεις κατά της ηχορύπανσης

Ένα νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα στοχεύει στην περαιτέρω μείωση της ηχορύπανσης απ’ όλα τα οχήματα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το εν λόγω πρόγραμμα θα μειώσει τους παραγόμενους θορύβους κατά 6db ενώ θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις.
Το πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ οι τρεις φάσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Πρώτο στάδιο

Κατά το αρχικό στάδιο υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται υποχρεωτική μείωση των εκπομπών θορύβου από τα οχήματα μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων ορίων ηχορύπανσης για τους κινητήρες των καινούριων μοντέλων.

Δεύτερο-Τρίτο Στάδιο

Το δεύτερο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει από το 2020 ενώ το τρίτο από το 2024. Και στις δύο αυτές φάσης ο παραγόμενος θόρυβος θα μειωθεί περαιτέρω από το όχημα συνολικά.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως ο θόρυβος ενός οχήματος, είτε επιβατικών ΙΧ είτε επαγγελματικών (ελαφρά, φορτηγά, λεωφορεία) αναμένεται να πέσει στα 68db από τα 74db που ισχύουν σήμερα.


Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-of-the-world/item/1267-ee-apo-to-2016-kainouries-rithmiseis-kata-tis-ixoripanshs




 

Η Toyota Material Handling κυκλοφόρησε τη νέα σειρά μηχανημάτων CB

Η Toyota κυκλοφορεί μια νέα σειρά μηχανημάτων πετρελαίου και υγραερίου για εντατικές εφαρμογές με δυνατότητα χειρισμού φορτίων από 3,5 έως 8,0 τόνους. Με αυτά τα τελευταία μοντέλα, η οικογένεια Toyota Tonero ολοκληρώνεται πλέον και είναι ιδανική για ελαφριές έως και τις πιο απαιτητικές διαδικασίες διαχείρισης υλικών.
Ανθεκτικό και ιδιαίτερα αξιόπιστο, το Toyota Tonero απολαμβάνει τα ίδια σημαντικά πλεονεκτήματα με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Τα μηχανήματα διαθέτουν βιομηχανικούς κινητήρες Toyota, απαράμιλλη σταθερότητα και εξαιρετική περιμετρική ορατότητα.
Η νέα σειρά διατίθεται με δύο ολοκαίνουριους βιομηχανικούς κινητήρες που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά, ώστε τα μηχανήματα Tonero να παρέχουν επιδόσεις υψηλής ποιότητας, αξιοπιστία και απόδοση.
Ο κινητήρας Toyota 1KD (55 kW) με ψεκασμό καυσίμου common rail προσφέρει υψηλές ταχύτητες επιτάχυνσης, κίνησης και ανύψωσης. Επίσης, επιτυγχάνει επίπεδα εκπομπής πολύ χαμηλότερα από τις απαιτήσεις του κανονισμού για κινητήρες σταδίου IIIB χωρίς να απαιτείται φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου. 
Ο συμπαγής κινητήρας υγραερίου/βενζίνης Toyota 1FS (63 kW) παρέχεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου για βέλτιστες επιδόσεις του μηχανήματος και εξαιρετική απόδοση καυσίμου.
Η νέα σειρά 3,5 – 8,0 τόνων διαθέτει επίσης αντλία μεταβαλλόμενης παροχής και υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης με ανίχνευση φορτίου για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και διαχείριση της κατανάλωσης.
«Τα νέα μηχανήματα Toyota Tonero 3,5-8,0 τόνων έχουν σχεδιαστεί για την παροχή εξαιρετικής απόδοσης και την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας. Ιδανικά για εντατικές εφαρμογές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διαχείριση φορτίων μεγάλου βάρους, γρήγορα, με ασφάλεια και παραγωγικά. 
Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσίαση στην ευρωπαϊκή αγορά μιας ολοκληρωμένης οικογένειας μηχανημάτων με βιομηχανικούς κινητήρες, τα οποία διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία κινητήρων της Toyota και ενισχύουν συνεπώς την παράδοσή μας ως εταιρεία παροχής λύσεων με επίκεντρο τον πελάτη», δήλωσε ο Craig Walby, Director Product Management της Toyota Material Handling Europe. 

Συνολικές προβολές σελίδας