Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Έκπτωση 50% στην αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων από ΟΛΘ, λόγω capital controls

Έκπτωση 50% στα αποθηκευτικά δικαιώματα των έμφορτων εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής, καθώς και των εμπορευμάτων εισαγωγής του συμβατικού λιμένα, των οποίων η παραλαβή καθυστέρησε, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Ειδικότερα, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), η έκπτωση αφορά τα αποθηκευτικά δικαιώματα εμπορευματοκιβωτιών, που εκφορτώθηκαν από πλοίο στο διάστημα από 26 Ιουνίου 2015 έως και 19 Ιουλίου 2015 και θα παραληφθούν μέχρι και την 21η Αυγούστου 2015.
Για τα εμπορευματοκιβώτια που έχουν ήδη παραληφθεί και τιμολογηθεί, η έκπτωση γίνεται κατόπιν έγγραφου αιτήματος του πελάτη, το οποίο πρέπει να υποβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ όσα εμπορευματοκιβώτια παραληφθούν μετά τη λήψη της απόφασης, η έκπτωση γίνεται κατά την έκδοση του τιμολογίου.

Στον συμβατικό λιμένα, βάσει της σημερινής απόφασης του ΟΛΘ,η έκπτωση αφορά τα αποθηκευτικά δικαιώματα φορτίων εισαγωγής, που εκφορτώθηκαν από 26 Ιουνίου μέχρι και 19 Ιουλίου 2015 και θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του λιμένα, μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015.
«Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στους πελάτες της και σε συνεργασία μαζί τους και με τους επαγγελματικούς φορείς να δίνει λύσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μακρής στο ΑΜΠΕ. 

Ξεσκονίζουν τις συμβάσεις για τον Προβλήτα Ι στο λιμάνι του Πειραιά

Στο «μικροσκόπιο» της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης θα μπουν οι φάκελοι και οι συμβάσεις που αφορούν την κατασκευή του Προβλήτα Ι του Σταθμoύ Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και του μηχανολογικού του εξοπλισμού, κατόπιν σχετικού εγγράφου της, που κοινοποίησε στην Εισαγγελία Πειραιά, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.
Με το έγγραφο, που έχει ήδη αποσταλεί στη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ζητεί πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του Προβλήτα Ι διαθέτει τέσσερις γερανογέφυρες τύπου SPP, τέσσερις γερανογέφυρες τύπου Panamax, μία κινητή γερανογέφυρα, οκτώ RMG δύο σειρών για πυκνή στοίβαξη προαυλίου, πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα νέας γενιάς, υποστηρικτικά μηχανήματα και πλήρη τεχνική βάση υποστήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε φάκελο ανώνυμης καταγγελίας, που έχει ήδη αποσταλεί σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται λόγος για μικρή καθίζηση και κλίση 15 μοιρών στον προβλήτα Ι.
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι κάτω από τον προβλήτα Ι υπάρχει το ναυάγιο του πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» που θα έπρεπε να είχε ανελκυσθεί.


Σύρος: Επαναλειτουργεί, μετά από τρεις μήνες, το ναυπηγείο στο Νεώριο

Επαναλειτουργεί, από τη Δευτέρα, το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, μετά από τρεις περίπου μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του σωματείου τους και της διοίκησης του ναυπηγείου, σε συνάντηση που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας, όπως μετέδωσε το tovima.gr.
Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων ήταν η καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών από τη διεύθυνση, ενώ κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών.
Οι εργαζόμενοι, σε συνέλευσή τους, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία των αναστολή των κινητοποιήσεων, μετά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Α.Νεφελούδης, καθώς και οι βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.
Οι βουλευτές Συρίγος και Συρμαλένιος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για την αποφασιστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας, όσο και για την κατανόηση και τη συμβολή όλων των πλευρών στην αναζήτηση διεξόδου.
Το ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Ερμούπολης από το 1861. Σε αυτό εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι, ενώ διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 1800 μέτρων, καθώς και δύο πλωτές δεξαμενές. Πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την εγκατάσταση syncrolift ανυψωτικής ικανότητας 2.500 τόνων.

Συνολικές προβολές σελίδας