Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Στο προσκήνιο συνέργιες Ελλάδας – Αιγύπτου σε λιμάνια, ενέργεια και υποδομές

Τριήμερη επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη. Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γεώργιος Τσίπρας και ο Γ.Γ. Λιμένων κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης  των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σισσι στην Αθήνα.
Την Ελληνική Αντιπροσωπεία δέχθηκε ο πρωθυπουργός κ. Sherif Ismail. Στη συνάντηση συζητήθηκε όλο το εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων, παρουσία των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Saad El-Geyoushi, τον Υπουργό Επενδύσεων κ. Ashraf Salman, τον  Υπουργό Ηλεκτρισμού κ. Mohamed Shaker, τον Υφυπουργό Πετρελαίου (αρμόδιο και για θέματα φυσικού αερίου) Δρ. Sherif Sousaτον, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Tarek Kabil και την Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας κα Sahar Nasr.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία μετέβη επίσης στην Ισμαηλία, όπου συναντήθηκε με τον κ. Mohamed Sakr, αξιωματούχο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ.
Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η καταγραφή των πλαισίων συνεργασίας και η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για θέματα, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, η συνεργασία των λιμένων, η ηλεκτροπαραγωγή και αλλά.
Συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν επίσης με τη Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων Αιγύπτου, με το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (ΕΒΑ), με το Ελληνοαιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, καθώς και με Αιγύπτιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος, μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας έδωσαν συνεντεύξεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς με την ελληνική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας