Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πως η «Διακίνησις» και η… Cosco στηρίζουν τα μεγέθη του ομίλου της ΕΛΓΕΚΑ

Αν και η ΕΛΓΕΚΑ, σε επίπεδο ομίλου, παρουσίασε μείωση εσόδων και διεύρυνση ζημιών το 2013, ο τομέας των logistics γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, καθώς αύξησε τις πωλήσεις του κατά 14,25%.
Της Βάσως Βεγιάζη
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών της ΕΛΓΕΚΑ κατήλθε στα 311,5 εκατ., έναντι 323 εκατ. το 2012, με τις καθαρές ζημιές να ανέρχονται στα 21,9 εκατ., έναντι 10,7 εκατ. το 2012.
Τα ζημιογόνα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, διότι όλοι οι άλλοι κλάδοι της εταιρείας, όπως τα logistics βελτίωσαν τα μεγέθη τους.   
Στα 73 εκατ., από 63,9 εκατ., αυξήθηκαν τα έσοδα του τομέα των logistics
Ειδικότερα, ο τομέας της «Παροχής Υπηρεσιών Logistics» βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη άνοδο των πωλήσεών του(+14,25%), κυρίως λόγω της συνεχώς εντεινόμενης συνεργασίας με τον Όμιλο της Cosco, καθώς επίσης και της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που ανακύπτουν, μέσω της αναδιανομής των μεριδίων που πραγματοποιείται στην εγχώρια αγοράαγορά.  
«Η έντονη κινητικότητα του Ομίλου της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και οι συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί τον τελευταίο καιρό με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες αποτελούν προπομπό για τη σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών και στο μέλλον», επισημαίνεται από την ΕΛΓΕΚΑ.
Ως γνωστόν, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσω των εταιριών «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.», «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», «DIAKINISIS LOGISTICS SERVICES (CY) LTD», καθώς και της κοινοπραξίας «PCDC Α.Ε.».
Η εταιρεία «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης, διανομής και συεσκευασίας, πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 4,92% το 2013.
Αντίστοιχα, η «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων για την «PCT», θυγατρική του Ομίλου «Cosco», με τη σειρά της, διαγράφει κι αυτή έντονους ρυθμούς ανάπτυξης (αύξηση πωλήσεων κατά 14,73% το 2013), ενώ για το 2014 τα μεγέθη αναμένονται ακόμα καλύτερα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας